Мобилно меню

Мария Йовкова от СКТМ Комфорт спечели държавната титла по тенис на маса

При мъжете триумфира Петьо Кръстев от СКТМ Марек-Дигеста
Мария Йовкова от СКТМ Комфорт спечели държавната титла по тенис на маса
604

Мария Йовкова от варненския клуб Комфорт спечели държавната титла по тенис на маса от последното издание на националния шампионат, което се проведе в зала Арена Асарел в Пазарджик. Мария, която е една от най-титулуваните ни състезателки в този спорт, надделя с лекота с 4:0 над Цветелина Георгиева на финала. Републиканската титла е една от малкото, която липсваше в колекцията на чаровната тенисистка, която продължава да записва успешни представяния за националния ни отбор в различни международни състезания. Припомняме, че Мария е европейска и балканска шампионка на двойки.

В националния шампионат тази година обаче тя нямаше шанс да защити титлата си на двойки, тъй като съотборничката ѝ Полина Трифонова пропусна турнира заради здравословни проблеми. В турнира на смесени двойки Мария Йовкова и Кирил Попов останаха трети, след като загубиха на полуфинал с 0:3 от Владимир Петков и Виктория Персова, които в крайна сметка триумфираха със златото.

При мъжете победител стана Петьо Кръстев от СКТМ Марек-Дигеста, който на финала надделя над Денислав Коджабашев с 4-2.

На двойки мъже титлата отиде при Владимир Петков и Ивайло Косев , които победиха с 3:1 Теодор Александров и Денислав Коджабашев, а при жените със златото се окичиха Нели Тушлекова-Накова и Кръстина Иванова, които надделяха над Калина Христова и Есин Саид.

2023 © Варна е / снимки: СКТМ "Комфорт"

70 тенисисти се включиха в турнира за любители "Св. Св. Константин и Елена къп" 2024

16-ото издание на турнира предложи оспорвани мачове
70 тенисисти се включиха в турнира за любители "Св. Св. Константин и Елена къп" 2024

Някои от най-изявените представители на любителския тенис в България за поредна година се включиха в турнира "Св. Св. Константин и Елена къп" 2024.

70 участници от цялата страна се включиха в 16-ото издание на турнира.

Победители бяха излъчени на сингъл и двойки мъже. "Всички двубои преминаха в духа на спортсменската игра, а най-много атрактивни моменти имаше по време на четвърт финалите", отбелязват организаторите.

След много оспорвани мачове на сингъл купата на победителя отиде при Християн Манолов, негов съперник на финала бе Петър Станев.

При двойките мъже победата е за Мартин Младенов и Радослав Иванов. Техни подгласници станаха Иван Канечев  и Евгений Полшников.

Победителите и финалистите получиха купи осигурени от Дирекция Спорт към Община Варна, предметни награди и ваучери за почивка, осигурени от хотел Приморски, A1 и Aquahouse Thermal & Beach.
16-ият тенис турнир "Св. Св. Константин и Елена къп" 2024 по традиция беше организиран със съдействието на Тенис клуб "Супер спорт".

2024 © Варна е / снимка "Св. Св. Константин и Елена къп"