Мобилно меню

Медали за 11-годишни тенисистки на СКТМ Комфорт от турнира "Купа България - Млад Олимпиец"

Полина Енчева и Белослава Балканска завоюваха сребърно и бронзово отличие от надпреварата по тенис на маса
Медали за 11-годишни тенисистки на СКТМ Комфорт от турнира "Купа България - Млад Олимпиец"

Талантливите 11-годишни тенисистки на СКТМ Комфорт Полина Енчева и Белослава Балканска спечелиха медали от националния турнир по тенис на маса "Купа България - Млад Олимпиец". Въпреки че бяха по-малки от много от състезателките в надпреварата до 15 години, Полина и Белослава показаха характер и умения, спортен дух и концентрация, и заслужено достигнаха до сребърно и бронзово отличие. 

Достойно се представиха и другите състезателки на СКТМ Комфорт, които взеха участие в надпреварата. 

Анна Гудеманова зае 14 място в турнира, а 9-годишната Микаела Димитрова успя да спечели своята група, премина през първи кръг и допусна загуба в двубоя за влизане в ТОП 16 от представителката на “Асарел-Медет” - Ема Накова с 2:3 гейма.

Самара Чуктай се класира на второ място в групата и след това отпадна в първи кръг.

Малко не достигна на Симона Михайлова да преодолее една от най-тежките групи на състезанието, като завърши на трето място и не успя да се класира в основна схема на турнира.

2023 © Варна е / снимки: СКТМ "Комфорт"

70 тенисисти се включиха в турнира за любители "Св. Св. Константин и Елена къп" 2024

16-ото издание на турнира предложи оспорвани мачове
70 тенисисти се включиха в турнира за любители "Св. Св. Константин и Елена къп" 2024

Някои от най-изявените представители на любителския тенис в България за поредна година се включиха в турнира "Св. Св. Константин и Елена къп" 2024.

70 участници от цялата страна се включиха в 16-ото издание на турнира.

Победители бяха излъчени на сингъл и двойки мъже. "Всички двубои преминаха в духа на спортсменската игра, а най-много атрактивни моменти имаше по време на четвърт финалите", отбелязват организаторите.

След много оспорвани мачове на сингъл купата на победителя отиде при Християн Манолов, негов съперник на финала бе Петър Станев.

При двойките мъже победата е за Мартин Младенов и Радослав Иванов. Техни подгласници станаха Иван Канечев  и Евгений Полшников.

Победителите и финалистите получиха купи осигурени от Дирекция Спорт към Община Варна, предметни награди и ваучери за почивка, осигурени от хотел Приморски, A1 и Aquahouse Thermal & Beach.
16-ият тенис турнир "Св. Св. Константин и Елена къп" 2024 по традиция беше организиран със съдействието на Тенис клуб "Супер спорт".

2024 © Варна е / снимка "Св. Св. Константин и Елена къп"