Мобилно меню

Медали за 11-годишни тенисистки на СКТМ Комфорт от турнира "Купа България - Млад Олимпиец"

Полина Енчева и Белослава Балканска завоюваха сребърно и бронзово отличие от надпреварата по тенис на маса
Медали за 11-годишни тенисистки на СКТМ Комфорт от турнира "Купа България - Млад Олимпиец"

Талантливите 11-годишни тенисистки на СКТМ Комфорт Полина Енчева и Белослава Балканска спечелиха медали от националния турнир по тенис на маса "Купа България - Млад Олимпиец". Въпреки че бяха по-малки от много от състезателките в надпреварата до 15 години, Полина и Белослава показаха характер и умения, спортен дух и концентрация, и заслужено достигнаха до сребърно и бронзово отличие. 

Достойно се представиха и другите състезателки на СКТМ Комфорт, които взеха участие в надпреварата. 

Анна Гудеманова зае 14 място в турнира, а 9-годишната Микаела Димитрова успя да спечели своята група, премина през първи кръг и допусна загуба в двубоя за влизане в ТОП 16 от представителката на “Асарел-Медет” - Ема Накова с 2:3 гейма.

Самара Чуктай се класира на второ място в групата и след това отпадна в първи кръг.

Малко не достигна на Симона Михайлова да преодолее една от най-тежките групи на състезанието, като завърши на трето място и не успя да се класира в основна схема на турнира.

2023 © Варна е / снимки: СКТМ "Комфорт"

За поредна година: СКТМ Комфорт с държавни титли до 13 години

Варненският клуб по тенис на маса триумфира, както при момчетата, така и при момичетата
За поредна година: СКТМ Комфорт с държавни титли до 13 години

За поредна година шампионските титли от държавното първенство по тенис на маса при момчетата и момичетата до 13 години, бяха спечелени от представителите на СКТМ Комфорт. Варненки посветиха титлата на своята съотборничка Белослава Балканска, която поради заболяване не успя да се включи във финалния турнир в Полски Тръмбеш. 

Въпреки отсъствието на водещ състезател, капитанът Полина Енчева бе безпогрешна и спечели всичките си 7 индивидуални срещи. Останалите победи, за да триумфира СКТМ Комфорт със златото при момичетата, постигнаха Симона Михайлова, Микаела Димитрова и Самара Чуктай

При момчетата в груповата фаза срещите бяха спечелени от Траян Георгиев, Йоан-Давид Олива и Теодор Еленов, а в полуфиналите се включиха и Мирослав Шмидт, Виктор Димитров и Димитър Йовев, за да заслужи СКТМ Комфорт поредната си шампионска титла.  

2024 © Варна е / снимки: СКТМ Комфорт