Мобилно меню

Международен турнир по тенис на маса за ветерани ще се проведе за 24-ти път във Варна

В надпреварата на 5 и 6 август ще се включат състезатели от Турция, Русия, Израел, Украйна, Гърция, Румъния и България
Международен турнир по тенис на маса за ветерани ще се проведе за 24-ти път във Варна

За 24-ти път във Варна ще се проведе международен турнир по тенис на маса за ветерани. Надпреварата е организирана от клуб по тенис на маса за ветерани "Морски дяволи", с подкрепата на Община Варна. В турнира ще вземат участие състезатели от Турция, Русия, Израел, Украйна, Гърция, Румъния и България.

Състезанието е индивидуално и се очаква в него да се включат над 120 състезатели.

"В продължение на два дни варненските любители на тениса на маса ще станат свидетели на интересни мачове, изпълнени със завидно майсторство, задоволяващи със своята динамика, оспорваност и красота", обещават организаторите.

Турнирът започва на 5 август от 10 часа в зала 20 на ДКС. През първия ден ще се състоят индивидуалните мачове между мъже и жени в различните възрастови групи. На 6 август са елиминациите. Награждаването на победителите ще стане по време на официалното закриване на турнира - на 6 август от 12 часа.

2023 © Варна е

За поредна година: СКТМ Комфорт с държавни титли до 13 години

Варненският клуб по тенис на маса триумфира, както при момчетата, така и при момичетата
За поредна година: СКТМ Комфорт с държавни титли до 13 години

За поредна година шампионските титли от държавното първенство по тенис на маса при момчетата и момичетата до 13 години, бяха спечелени от представителите на СКТМ Комфорт. Варненки посветиха титлата на своята съотборничка Белослава Балканска, която поради заболяване не успя да се включи във финалния турнир в Полски Тръмбеш. 

Въпреки отсъствието на водещ състезател, капитанът Полина Енчева бе безпогрешна и спечели всичките си 7 индивидуални срещи. Останалите победи, за да триумфира СКТМ Комфорт със златото при момичетата, постигнаха Симона Михайлова, Микаела Димитрова и Самара Чуктай

При момчетата в груповата фаза срещите бяха спечелени от Траян Георгиев, Йоан-Давид Олива и Теодор Еленов, а в полуфиналите се включиха и Мирослав Шмидт, Виктор Димитров и Димитър Йовев, за да заслужи СКТМ Комфорт поредната си шампионска титла.  

2024 © Варна е / снимки: СКТМ Комфорт