Мобилно меню

Международен турнир по тенис на маса за ветерани ще се проведе за 24-ти път във Варна

В надпреварата на 5 и 6 август ще се включат състезатели от Турция, Русия, Израел, Украйна, Гърция, Румъния и България
Международен турнир по тенис на маса за ветерани ще се проведе за 24-ти път във Варна

За 24-ти път във Варна ще се проведе международен турнир по тенис на маса за ветерани. Надпреварата е организирана от клуб по тенис на маса за ветерани "Морски дяволи", с подкрепата на Община Варна. В турнира ще вземат участие състезатели от Турция, Русия, Израел, Украйна, Гърция, Румъния и България.

Състезанието е индивидуално и се очаква в него да се включат над 120 състезатели.

"В продължение на два дни варненските любители на тениса на маса ще станат свидетели на интересни мачове, изпълнени със завидно майсторство, задоволяващи със своята динамика, оспорваност и красота", обещават организаторите.

Турнирът започва на 5 август от 10 часа в зала 20 на ДКС. През първия ден ще се състоят индивидуалните мачове между мъже и жени в различните възрастови групи. На 6 август са елиминациите. Награждаването на победителите ще стане по време на официалното закриване на турнира - на 6 август от 12 часа.

2023 © Варна е

70 тенисисти се включиха в турнира за любители "Св. Св. Константин и Елена къп" 2024

16-ото издание на турнира предложи оспорвани мачове
70 тенисисти се включиха в турнира за любители "Св. Св. Константин и Елена къп" 2024

Някои от най-изявените представители на любителския тенис в България за поредна година се включиха в турнира "Св. Св. Константин и Елена къп" 2024.

70 участници от цялата страна се включиха в 16-ото издание на турнира.

Победители бяха излъчени на сингъл и двойки мъже. "Всички двубои преминаха в духа на спортсменската игра, а най-много атрактивни моменти имаше по време на четвърт финалите", отбелязват организаторите.

След много оспорвани мачове на сингъл купата на победителя отиде при Християн Манолов, негов съперник на финала бе Петър Станев.

При двойките мъже победата е за Мартин Младенов и Радослав Иванов. Техни подгласници станаха Иван Канечев  и Евгений Полшников.

Победителите и финалистите получиха купи осигурени от Дирекция Спорт към Община Варна, предметни награди и ваучери за почивка, осигурени от хотел Приморски, A1 и Aquahouse Thermal & Beach.
16-ият тенис турнир "Св. Св. Константин и Елена къп" 2024 по традиция беше организиран със съдействието на Тенис клуб "Супер спорт".

2024 © Варна е / снимка "Св. Св. Константин и Елена къп"