Мобилно меню

Мирослав Шмидт и Сиделя Мутлу със сребро от световната купа в Панагюрище

Белослава Балканска и Виктор Димитров заслужиха бронз при 13-годишните
Мирослав Шмидт и Сиделя Мутлу със сребро от световната купа в Панагюрище

Мирослав Шмидт и Сиделя Мутлу не успяха да се преборят за златото на световната купа по тенис на маса в Панагюрище при смесените двойки до 19 години, но си тръгват с гордо вдигнати глави като вицешампиони.

Те отстъпиха на португалеца Tiago ABIODUN в тандем с румънката Bianca MEI-ROSU, съобщи за ВАРНА Е, треньорът на Мирослав Шмидт в СКТМ Комфорт - Варна, Стоян Поппетров.

При момичетата до 13 години Белослава Балканска от СКТМ Комфорт заслужи бронз. Варненската състезателка отстъпи с 0:3 гейма от LI Jen-Yueh от Китайско тайпе, която в последствие триумфира с титлата. Второ място зае румънката Karris SERBAN

В същата възрастова група Виктор Димитров от СКТМ Комфорт - Варна загуби от Pablo RAMIREZ от Великобритания 󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 с 3:1 гейма на полуфинал. Преди това варненският талант спечели безапелационно своята група, след което в първия кръг почива, а във втория кръг победи Стефан Бончев с 3:0 гейма.

2024 © Варна е / снимки: СКТМ "Комфорт"

За поредна година: СКТМ Комфорт с държавни титли до 13 години

Варненският клуб по тенис на маса триумфира, както при момчетата, така и при момичетата
За поредна година: СКТМ Комфорт с държавни титли до 13 години

За поредна година шампионските титли от държавното първенство по тенис на маса при момчетата и момичетата до 13 години, бяха спечелени от представителите на СКТМ Комфорт. Варненки посветиха титлата на своята съотборничка Белослава Балканска, която поради заболяване не успя да се включи във финалния турнир в Полски Тръмбеш. 

Въпреки отсъствието на водещ състезател, капитанът Полина Енчева бе безпогрешна и спечели всичките си 7 индивидуални срещи. Останалите победи, за да триумфира СКТМ Комфорт със златото при момичетата, постигнаха Симона Михайлова, Микаела Димитрова и Самара Чуктай

При момчетата в груповата фаза срещите бяха спечелени от Траян Георгиев, Йоан-Давид Олива и Теодор Еленов, а в полуфиналите се включиха и Мирослав Шмидт, Виктор Димитров и Димитър Йовев, за да заслужи СКТМ Комфорт поредната си шампионска титла.  

2024 © Варна е / снимки: СКТМ Комфорт