Мобилно меню

Мирослав Шмидт от СКТМ Комфорт спечели най-високата категория на турнир в Молдова

В сферата на елиминациите варненският състезател по тенис на маса постигна чисти победи с по 3:0
Мирослав Шмидт от СКТМ Комфорт спечели най-високата категория на турнир в Молдова

Състезателят на варненския клуб по тенис на маса Комфорт - Мирослав Шмидт, заслужи шампионската титла в категория ЕЛИТ на международния турнир "Купа Авдарма", който се проведе в Молдова. Мирослав триуфмира в най-високата категория на надпреварата, където участваха състезатели с най-висок рейтинг. В турнира се включиха тенисисти от България, Румъния, Украйна и домакините от Молдова.

Мирослав премина безпроблемно през I и II кръг на груповата фаза, а в основна схема разгърна още повече своя потенциал, като постигна чисти победи с по 3:0 във всичките си срещи от четвъртфинала до финала, като последователно елиминира съотборника си Александър Димитров, Мошняга Матвей и Якубенко Артем.

Другите двама състезатели на СКТМ Комфорт, които взеха участие в категория ЕЛИТ на "Купа Авдарма" - Кирил Спиридонов и Александър Димитров се класираха в диапазона от 5 до 8 място, след като загубиха своите четвъртфинали съответно от Якубенко Артем (2:3) и Мирослав Шмидт (0:3).

Както ВАРНА Е ви информира, Тома Николаев от СКТМ Комфорт спечели шампионската титла в категория OPEN в турнира, а в категория AVANSATI Анна Гудеманова приключи със сребро.

2023 © Варна е / снимки: СКТМ "Комфорт"

СКТМ Комфорт продължава да трупа победи при жените

Състезателките на варненския клуб по тенис на маса нямат загуба до момента този сезон, кой ще е шампион ще стане ясно в средата на юни
СКТМ Комфорт продължава да трупа победи при жените

Женският отбор на варненския клуб по тенис на маса Комфорт записа още 4 победи във II етап, I турнир от Висша лига, сезон 2023/24 година, с което серията нарастна на 11 поредни успеха. Състезанието се проведе в Пловдив на 11 и 12 май. Тенисистките на СКТМ Комфорт надделяха над отборите на Стамболийски (4:0), ЦСКА (4:0), Две Могили (4:1) и Пи Понг-София (4:0). До момента състезателките на треньора Стоян Поппетров са едноличен лидер в класирането, без загубен двубой

Кой отбор ще е новият шампион на България по тенис на маса при жените, ще стане ясно в следващия кръг в София, срещите от който ще се проведат на 15 и 16 юни. 

Състав на СКТМ Комфорт: Мария Йовкова, Йоана Герасиматоу, Надя Убчева, Мирослава Андронова

2024 © Варна е / снимки; СКТМ Комфорт