Мобилно меню

Мирослав Шмидт спечели турнира WTT Youth Contender в Люксембург

По пътя си към титлата, състезателят на варненския клуб по тенис на маса Комфорт победи целия национален отбор на Франция за тази възраст
Мирослав Шмидт спечели турнира WTT Youth Contender в Люксембург

Мирослав Шмидт от варненския СКТМ Комфорт спечели турнира по тенис на маса до 13 години WTT Youth Contender Luxembourg 2024.

Мирослав успя да победи последователно представители на целия национален отбор на Франция. Той надделя над Ромео Мюлер с 3-1, Ноа Тесие с 3-2 и на финала Нолан Джонстън с 3-0.

След победния финал Шмидт получи поздравления лично от Ли Жингшан, клубен треньор на олимпийската вицешампионка и световна номер 1 при жените Сун Ингша.

“Благодарим на Българска федерация по тенис на маса за доверието и подкрепата, както и на всички, които писаха, подкрепяха, поздравиха и се радваха заедно с нас за успеха, който е изключително постижение за “малка” България”, написа в емоционален пост в социалните мрежи треньорът на Мирослав, Стоян Поппетров.

Другият ни представител в турнира за световната купа в Люксембург Виктор Димитров влезе в ТОП 8, след изключително драматичен мач с финалиста Нолан Джонстън, завършил 2-3 за французина.

“Вики… сърцат, атрактивен и никога не се отказва, независимо от противника!”, така го описа след срещата неговият треньор Стоян Поппетров.

“Невероятни сте момчета, сигурен съм, че всички се гордеят с вас, а за мен няма по-голяма радост да виждам и да се наслаждавам на вашите успехи”, допълни главният треньор на СКТМ Комфорт.

2024 © Варна е / снимки: СКТМ Комфорт

70 тенисисти се включиха в турнира за любители "Св. Св. Константин и Елена къп" 2024

16-ото издание на турнира предложи оспорвани мачове
70 тенисисти се включиха в турнира за любители "Св. Св. Константин и Елена къп" 2024

Някои от най-изявените представители на любителския тенис в България за поредна година се включиха в турнира "Св. Св. Константин и Елена къп" 2024.

70 участници от цялата страна се включиха в 16-ото издание на турнира.

Победители бяха излъчени на сингъл и двойки мъже. "Всички двубои преминаха в духа на спортсменската игра, а най-много атрактивни моменти имаше по време на четвърт финалите", отбелязват организаторите.

След много оспорвани мачове на сингъл купата на победителя отиде при Християн Манолов, негов съперник на финала бе Петър Станев.

При двойките мъже победата е за Мартин Младенов и Радослав Иванов. Техни подгласници станаха Иван Канечев  и Евгений Полшников.

Победителите и финалистите получиха купи осигурени от Дирекция Спорт към Община Варна, предметни награди и ваучери за почивка, осигурени от хотел Приморски, A1 и Aquahouse Thermal & Beach.
16-ият тенис турнир "Св. Св. Константин и Елена къп" 2024 по традиция беше организиран със съдействието на Тенис клуб "Супер спорт".

2024 © Варна е / снимка "Св. Св. Константин и Елена къп"