Мобилно меню

Млади надежди на СКТМ "Комфорт" със силно представяне в турнир при мъжете

Варненският клуб участва с два отбора в състезание от календара на регионалната В група за Североизточна България и зае първите две места
Млади надежди на СКТМ "Комфорт" със силно представяне в турнир при мъжете

Два отбора от млади таланти на СКТМ "Комфорт" участваха в състезание от календара на Североизточната В група по тенис на маса при мъжете, което се проведе в Полски Тръмбеш. Двата състава на варненци заеха първите две места в надпреварата.

В тима СКТМ "Комфорт 2" бяха включени Виктор Димчев, Александър Димитров, Мирослав Шмидт и Александър Кирилов, а в тима СКТМ "Комфорт 3" - братята Людмил и Виктор Димитрови, Кирил Спиридонов и Борис Димитров.

С крайната победа в турнира триумфира "Комфорт 2", който на финала надделя над "Комфорт 3".

По време на състезанието младите таланти на варненския клуб бяха придружени от главния треньор в отбора - Стоян Поппетров.

2023 © Варна е

Нови медали за СКТМ Комфорт от Държавното до 11 години

Варненските тенисисти спечелиха сребро в отборната надпревара при момчетата и момичетата
Нови медали за СКТМ Комфорт от Държавното до 11 години

Два нови медала заслужиха представителите на варненския клуб по тенис на маса Комфорт от Държавното първенство до 11 години, което се проведе в Пловдив. След като Йоан-Давид Олива спечели безапелационно шампионската титла при момчетата в конкуренцията на 75 млади тенисисти от цялата страна, а Микаела Димитрова завърши трета при момичетата, СКТМ Комфорт заслужи сребърните медали в отборната надпревара при двата пола. 

"Новото поколение показа изключителен борбен дух и характер. За шест от деветте деца това беше първо участие на държавно първенство и емоциите бяха неописуеми", коментира главният треньор на СКТМ Комфорт Стоян Поппетров. 

Момчетата, водени от държавния шампион Йоан - Давид Олива (Константин Илиев, Георги Желев, Божидар Георгиев) постигнаха 3 победи в групите над отборите на Дунав (Русе) 3:1, Юнак (Ардино) 3:1 и Марек Дигеста 3:1. В полуфинала те надделяха с 3:1 над Варна 2015 и загубиха драматично на финала от Машстрой (Пловдив) с 2:3. 

Момичетата с капитан бронзовата медалистка Микаела Димитрова (Елена Телешпан, Кристина Петрова, Маргарита Стефанова, Ралица Дамаскинова) спечелиха убедително групата с победи над Янтра (Полски Тръмбеш) 3:1, Надежда (София) 3:0, Варна 2015 -3:0. В полуфинала те отстраниха Масов тенис (Пловдив) с 3:0 и загубиха финала от ТК Панагюрище. 

"Поздравления на всички деца за показаната игра, благодарим на родителите за подкрепата и обещаваме, че през следващата година ще се върнем там, където всички свикнаха да ни виждат. Горд съм, че постигаме успехи с голям брой деца в различните възрасти. Благодарение на вътрешната конкуренция в клуба показваме все по-голямо израстване", заяви Стоян Поппетров. 

2024 © Варна е / снимки; СКТМ Комфорт