Мобилно меню

Млади таланти на СКТМ "Комфорт" трупат победи при мъжете

Въпреки, че тимът е със средна възраст 16 години, варненските състезатели по тенис на маса постигнаха 4 победи в мъжката А група
Млади таланти на СКТМ "Комфорт" трупат победи при мъжете

Четири победи записаха младите таланти на варненския клуб по тенис на маса "Комфорт", които през тази година участват в мъжката А група, за да трупат опит и увереност срещу силни съперници.

Макар да е най-младият в първенството, със средна възраст 16 години, отборът в състав Мирослав Шмидт, Виктор Димитров, Александър Димитров, Виктор Димчев, премина почти безгрешно през 1 етап, 1 кръг от "А" група мъже. Турнирът се проведе на 25 и 26 ноември в дългополското село Аспарухово. Състезателите на СКТМ Комфорт, водени от треньора Златин Тенев, записаха победи с 3:2 срещу Роко (Шумен) и отбора на Свищов, надделяха с 3:0 срещу Лъки Спорт (София) и с 3:1 срещу Тетрон (Плевен) и допуснаха една единствена загуба - от отбора на ЦСКА.

"Съставът бе подбран така, че състезателите да трупат опит и да повишат своето ниво на игра срещу силни противници, каквито са отборите от “А”група-мъже, но нашите състезатели определено са изненадата до момента с постигнатите резултати, предвид възрастта им" коментира за ВАРНА Е главният треньор на клуба Стоян Поппетров.

Следващият турнир в мъжката А група по тенис на маса ще се изиграе в началото на 2024 година.

2023 © Варна е

Григор Димитров преодоля втория кръг на Australian Open (ВИДЕО)

Знам, че не ми остава много време в тениса и затова се наслаждавам на всеки мач, коментира Григор след 33-тия си успех в откритото първенство на Австралия
Григор Димитров преодоля втория кръг на Australian Open (ВИДЕО)

Григор Димитров се класира за третия кръг при мъжете на Откритото първенство на Австралия.

Поставеният под №13 в схемата Димитров победи с 6:3, 6:2, 4:6, 6:4 Танаси Кокинакис (Австралия). Срещата продължи 3 часа и 29 минути.

Успехът бе 33-и при участията на Димитров на Откритото първенство на Австралия, отбелязват от Българската федерация по тенис.

В третия кръг Григор ще играе срещу №69 в световната ранглиста Нуно Боржеш от Португалия.

"Условията бяха малко по-тежки. Трябваше да бъда по постоянен, той се радваше на подкрепата на публиката. За мен беше важно да се възползвам от грешките, които допускаше. Създавах възможности за пробив, но не можех да ги реализирам. Трябваше да покажа, че мога да съм търпелив", коментира Димитров след победата срещу Кокинакис.

"Постоянството е това, което ми помага. Екипът ми също ми помага да достигна до това ниво. През всичките тези години имахме ясни цели. Разговаряхме през тези няколко месеца и си казахме, че трябва да се върнем на върха. Трябва да съм сигурен, че тялото ми ме слуша, че нямам контузии, че мога да работя, да тренирам"


"Нищо не е толкова добро, нищо не е толкова лошо. Опитвам да намеря баланса в живота. Аз съм на етап в живота, в който мога само да се наслаждавам на това, което правя. Независимо дали печеля, или губя. Знам, че не ми остава много време в тениса, който ми даде толкова много. Много съм благодарен за възможността, която имам - да изляза още веднъж на корта, да тренирам или да съм във фитнеса. Победите са си победи, загубите са си загуби - те винаги ще бъдат тук. Опитвам се да остана позитивен доколкото е възможно", завърши Димитров.

2024 © Варна е