Мобилно меню

Момичетата на СКТМ Комфорт обраха медалите от турнира "Млад Олимпиец"

Шампион стана Полина Енчева, на почетната стълбичка се качиха също Белослава Балканска и Анна Гудеманова
Момичетата на СКТМ Комфорт обраха медалите от турнира "Млад Олимпиец"

Момичетата на СКТМ Комфорт се представиха по най-добрия начин във финалите на националния турнир "Млад Олимпиец" до 13 години. Домакин на турнира, в който взеха участие 32-те най-добри млади тенисистки на България, беше обновената зала по тенис на маса в Полски Тръмбеш.

Шампион в състезанието стана Полина Енчева от СКТМ Комфорт, със сребро се окичи съотборничката ѝ Белослава Балканска, а бронзът отиде при Анна Гудеманова, също от варненския клуб.

Поздравления за представянето си получи и 9-годишната Микаела Димитрова. "Микаела показва бързо развитие в играта си и се надяваме в следващите години също да се нареди сред медалистките", коментират от СКТМ Комфорт.

Достойно се представи и 11-годишната Симона Михайлова, за която състезанието в Полски Тръмбеш беше първо участие във финален етап на турнира.

2023 © Варна е / снимки: СКТМ "Комфорт"

Нови медали за СКТМ Комфорт от Държавното до 11 години

Варненските тенисисти спечелиха сребро в отборната надпревара при момчетата и момичетата
Нови медали за СКТМ Комфорт от Държавното до 11 години

Два нови медала заслужиха представителите на варненския клуб по тенис на маса Комфорт от Държавното първенство до 11 години, което се проведе в Пловдив. След като Йоан-Давид Олива спечели безапелационно шампионската титла при момчетата в конкуренцията на 75 млади тенисисти от цялата страна, а Микаела Димитрова завърши трета при момичетата, СКТМ Комфорт заслужи сребърните медали в отборната надпревара при двата пола. 

"Новото поколение показа изключителен борбен дух и характер. За шест от деветте деца това беше първо участие на държавно първенство и емоциите бяха неописуеми", коментира главният треньор на СКТМ Комфорт Стоян Поппетров. 

Момчетата, водени от държавния шампион Йоан - Давид Олива (Константин Илиев, Георги Желев, Божидар Георгиев) постигнаха 3 победи в групите над отборите на Дунав (Русе) 3:1, Юнак (Ардино) 3:1 и Марек Дигеста 3:1. В полуфинала те надделяха с 3:1 над Варна 2015 и загубиха драматично на финала от Машстрой (Пловдив) с 2:3. 

Момичетата с капитан бронзовата медалистка Микаела Димитрова (Елена Телешпан, Кристина Петрова, Маргарита Стефанова, Ралица Дамаскинова) спечелиха убедително групата с победи над Янтра (Полски Тръмбеш) 3:1, Надежда (София) 3:0, Варна 2015 -3:0. В полуфинала те отстраниха Масов тенис (Пловдив) с 3:0 и загубиха финала от ТК Панагюрище. 

"Поздравления на всички деца за показаната игра, благодарим на родителите за подкрепата и обещаваме, че през следващата година ще се върнем там, където всички свикнаха да ни виждат. Горд съм, че постигаме успехи с голям брой деца в различните възрасти. Благодарение на вътрешната конкуренция в клуба показваме все по-голямо израстване", заяви Стоян Поппетров. 

2024 © Варна е / снимки; СКТМ Комфорт