Мобилно меню

Осем медала за СКТМ "Варна - 2015" от турнир по тенис на маса в Сърбия

Международната надпревара в сръбския Димитровград, се провежда за втора поредна година
Осем медала за СКТМ "Варна - 2015" от турнир по тенис на маса в Сърбия

Децата, юношите и девойките на СКТМ "Варна - 2015" взеха участие във втория международен мемориален турнир "Валентин Велков Лопез" - Цариброд Оупън, който се проведе през уикенда в сръбския град Димитровград. Надпреварата бе организирана от клуба по тенис на маса, спортния съюз и туристическото дружество в града за втора поредна година, а освен местни състезатели, участваха и много български тенисисти. 

В първия ден надпреварата бе за най-малките - от родени след 2012 г., до юноши и девойки старша възраст. Възпитаниците на СКТМ "Варна - 2015" се представиха отлично. Йоана Кирилова спечели шампионската титла при 11-годишните и при 13-годишните, а Анастасия Памятних се нареди втора при 15-годишните.

При девойките до 19 г. Виктория Петкова спечели първото място, а Ресена Памятних остана втора. Сребро взе и Симеон Иванов при юношите до 19 г. Отлично впечатление остави и най-малката представителка на варненци София Кирилова, която е само на 6, но показа огромен потенциал за бъдещи успехи.

В неделя състезанието продължи с категорията за любители, четирите възрасти на ветераните и с открития турнир при мъжете и жените, който бе кулминацията. И тук "Варна - 2015" не пропусна да запише успех. В женския оупън девойките Виктория Петкова и Ресена Памятних взеха бронзовите медали, след загуби на полуфинала. Интересно е, че българите доминираха и при мъжете, където шампион стана Радослав Котев от Дупница, надиграл на финала младата българска надежда и свой съотборник Йоан Величков.

2023 © Варна е / снимки: СКТМ Варна - 2015

Мирослав Шмидт спечели турнира WTT Youth Contender в Люксембург

По пътя си към титлата, състезателят на варненския клуб по тенис на маса Комфорт победи целия национален отбор на Франция за тази възраст
Мирослав Шмидт спечели турнира WTT Youth Contender в Люксембург

Мирослав Шмидт от варненския СКТМ Комфорт спечели турнира по тенис на маса до 13 години WTT Youth Contender Luxembourg 2024.

Мирослав успя да победи последователно представители на целия национален отбор на Франция. Той надделя над Ромео Мюлер с 3-1, Ноа Тесие с 3-2 и на финала Нолан Джонстън с 3-0.

След победния финал Шмидт получи поздравления лично от Ли Жингшан, клубен треньор на олимпийската вицешампионка и световна номер 1 при жените Сун Ингша.

“Благодарим на Българска федерация по тенис на маса за доверието и подкрепата, както и на всички, които писаха, подкрепяха, поздравиха и се радваха заедно с нас за успеха, който е изключително постижение за “малка” България”, написа в емоционален пост в социалните мрежи треньорът на Мирослав, Стоян Поппетров.

Другият ни представител в турнира за световната купа в Люксембург Виктор Димитров влезе в ТОП 8, след изключително драматичен мач с финалиста Нолан Джонстън, завършил 2-3 за французина.

“Вики… сърцат, атрактивен и никога не се отказва, независимо от противника!”, така го описа след срещата неговият треньор Стоян Поппетров.

“Невероятни сте момчета, сигурен съм, че всички се гордеят с вас, а за мен няма по-голяма радост да виждам и да се наслаждавам на вашите успехи”, допълни главният треньор на СКТМ Комфорт.

2024 © Варна е / снимки: СКТМ Комфорт