Мобилно меню

По три победи за Мирослав Шмидт и Виктор Димитров на Европейското по тенис на маса

В отборната надпревара българският тим ще спори за 13-ото място
По три победи за Мирослав Шмидт и Виктор Димитров на Европейското по тенис на маса

По три победи постигнаха състезателите на варненския клуб „Комфорт“ Мирослав Шмидт и Виктор Димитров на Европейското първенство по тенис на маса до 13 години, което се провежда в Загреб. И двамата спечелиха своите групи в надпреварата на сингъл в шампионата. 

Виктор Димитров преодоля по категоричен начин група 18 и не даде никакъв шанс на Енглер (Израел), Мискисин (Молдова) и Яковлев (Сърбия), като спечели всички мачове с по 3:0. 

Мирослав Шмидт даде само един гейм по пътя си към първото място в група 11. Той надделя с 3:1 над чеха Рачак и спечели с по 3:0 срещу литовеца Адамонис и исландеца Сьолдасон. 

При момичетата Белослава Балканска и Анна Гудеманова завършиха на второ място съответно в група 11 и 13, а Полина Енчева заради заболяване прекрати участието си в група 2.

Белослава Балканска загуби с 0:3 от лидерката Нодин (Франция), но се наложи над Изулена (Латвия)  с 3:1 и над литовката Псколовска с 3:2 (11-8 в контрагейма).

Анна Гудеманова след загуба с 0:3 от шведката Бебави, успя да се пребори за втората позиция в групата след успех над Бека (Косово) с 3:0 и Маммадли (Азербайджан) с 3:2.

При смесените двойки след победа над словаците Хлошек/Баксова с 3:1 Димитров и Балканска вече са сред първите 32 в схемата.

Шеридан (Ирландия) и Гудеманова в първия кръг победиха израелците Нимроди/Нахуши с 3:2, но във втория загубиха със същия резултат от белгийците Клосе/Ейлст, след като водеха с 2:0.

Шмидт и Енчева прекратиха участието си в надпреварата на двойки след заболяването на Полина. 

В отборната надпревара българският тим, който е съставен изцяло от състезатели на СКТМ „Комфорт“ и е воден от главния треньор на клуба Стоян Поппетров, ще спори за 13-ото място срещу състава на Израел.

2023 © Варна е / снимки: СКТМ "Комфорт"

70 тенисисти се включиха в турнира за любители "Св. Св. Константин и Елена къп" 2024

16-ото издание на турнира предложи оспорвани мачове
70 тенисисти се включиха в турнира за любители "Св. Св. Константин и Елена къп" 2024

Някои от най-изявените представители на любителския тенис в България за поредна година се включиха в турнира "Св. Св. Константин и Елена къп" 2024.

70 участници от цялата страна се включиха в 16-ото издание на турнира.

Победители бяха излъчени на сингъл и двойки мъже. "Всички двубои преминаха в духа на спортсменската игра, а най-много атрактивни моменти имаше по време на четвърт финалите", отбелязват организаторите.

След много оспорвани мачове на сингъл купата на победителя отиде при Християн Манолов, негов съперник на финала бе Петър Станев.

При двойките мъже победата е за Мартин Младенов и Радослав Иванов. Техни подгласници станаха Иван Канечев  и Евгений Полшников.

Победителите и финалистите получиха купи осигурени от Дирекция Спорт към Община Варна, предметни награди и ваучери за почивка, осигурени от хотел Приморски, A1 и Aquahouse Thermal & Beach.
16-ият тенис турнир "Св. Св. Константин и Елена къп" 2024 по традиция беше организиран със съдействието на Тенис клуб "Супер спорт".

2024 © Варна е / снимка "Св. Св. Константин и Елена къп"