Мобилно меню

Първа българска победа на Sofia Open 2023 постигнаха Пьотр Нестеров и Янаки Милев на двойки

Те се класираха за четвъртфинал в турнира
Първа българска победа на Sofia Open 2023 постигнаха Пьотр Нестеров и Янаки Милев на двойки

Янаки Милев и Пьотр Нестеров се класираха за четвъртфиналите на двойки на Sofia Open 2023. Българският тандем записа успех с 6:3, 6:4 над испанците Иниго Сервантес и Давид Вега Ернандес след 65 минути игра.

Милев и Нестеров сервираха на висота, като за целия двубой не позволиха на опонентите им да стигнат до точка за пробив. В същото време участващите с „уайлд кард" българи успяха по веднъж на сет да пробият подаването на опонентите си и се поздравиха със заслужен успех.

За втора поредна година Милев и Нестеров достигат до четвъртфиналите при дуетите на Sofia Open. Миналия сезон в първия кръг те победиха с 6:4, 6:4 американците Джейми и Джак Ванс.

„Тази година победата е една идея по-важна и сладка" – обясни пръв Янаки. - Не искам да омаловажавам предишната, но сегашните съперници бяха много опитни. Помагахме си взаимно, когато беше трудно. Мога да поздравя Пьотр, надявам се да продължим в следващите дни и мачове. Тук сме, за да спечелим турнира.“

На свой ред неговият партньор на корта допълни с усмивка: „Беше страхотно, забавлявахме се през цялото време. Бяхме постоянни през целия двубой. Следвахме плана си. Взехме реванш от един от съперника, който ни нанесе загуба преди година. Искам да поздравя Янаки за страхотната игра. Тази година се представихме много по-добре. Победата ни сега бе много по-голяма от миналогодишната.“

Запитан за пътя им от трибуните на Sofia Open до корта, двамата дадоха своето обяснение за емоциите.

„Пътят не започва отпреди 2 седмици, а от години – разказа Янаки. - Още на първото издание бях тук като зрител и се наслаждавах. Мечтаех един ден и аз да участвам и се радвам, че това се случи. Искам да кажа на всеки, че когато имаш цел, и се придържаш  към нея с дисциплина и последователност, тя може да бъде реализирана.“

А Пьотр добави:

„За мен пътят започна като спаринг партньор, оттогава изминаха 5 години. Да съм тук в момента е страхотно, това е привилегия. Искам да благодаря на всички, съдействали ми да съм на корта. Не беше в плана този турнир, но когато разбрахме, че има такава възможност, много се зарадвахме. Това е много позитивно за всички.“

Двойката тенисисти обявиха, че целта им е да спечелят турнира, а рецептата за това е добрите им взаимоотношения извън корта.

„Важното е, че сме много добри приятели. Разчитаме един на друг, при нас това е водещото – доверието и това кой каква работа има на корта."

Янаки и Пьотр призоваха българските фенове за подкрепа в четвъртък, когато ще се изправят срещу някой измежду Гонсало Ескобар (Еквадор) / Александър Недовясов (Казахстан) – Алекзандер Ерлер (Австрия) / Лукас Мийдлер (Австрия).

2023 © Варна е / снимка: Българска Федерация по Тенис

70 тенисисти се включиха в турнира за любители "Св. Св. Константин и Елена къп" 2024

16-ото издание на турнира предложи оспорвани мачове
70 тенисисти се включиха в турнира за любители "Св. Св. Константин и Елена къп" 2024

Някои от най-изявените представители на любителския тенис в България за поредна година се включиха в турнира "Св. Св. Константин и Елена къп" 2024.

70 участници от цялата страна се включиха в 16-ото издание на турнира.

Победители бяха излъчени на сингъл и двойки мъже. "Всички двубои преминаха в духа на спортсменската игра, а най-много атрактивни моменти имаше по време на четвърт финалите", отбелязват организаторите.

След много оспорвани мачове на сингъл купата на победителя отиде при Християн Манолов, негов съперник на финала бе Петър Станев.

При двойките мъже победата е за Мартин Младенов и Радослав Иванов. Техни подгласници станаха Иван Канечев  и Евгений Полшников.

Победителите и финалистите получиха купи осигурени от Дирекция Спорт към Община Варна, предметни награди и ваучери за почивка, осигурени от хотел Приморски, A1 и Aquahouse Thermal & Beach.
16-ият тенис турнир "Св. Св. Константин и Елена къп" 2024 по традиция беше организиран със съдействието на Тенис клуб "Супер спорт".

2024 © Варна е / снимка "Св. Св. Константин и Елена къп"