Мобилно меню

Пьотр Нестеров стартира убедително квалификациите на "Чалънджър" в Румъния

Варненският тенисист победи с 6:1, 6:1 представител на домакините
Пьотр Нестеров стартира убедително квалификациите на "Чалънджър" в Румъния

Националът на България за Купа "Дейвис" и състезател на варненския "Черно море Елит" Пьотр Нестеров започна с победа в квалификациите на турнира на клей от сериите "Чалънджър" в Яш (Румъния) с награден фонд 120 950 евро.

Нестеров победи с 6:1, 6:1 Раду Туркану от Румъния. Срещата продължи 63 минути.  

За влизане в основната схема Пьотр ще играе срещу Илия Снитари (Молдова). Двамата в тандем триумфираха с титлата на двойки през месец май на турнир от ITF в Букурещ, отбелязват от българската федерация по тенис.

2024 © Варна е / снимка: bgtennis.bg

70 тенисисти се включиха в турнира за любители "Св. Св. Константин и Елена къп" 2024

16-ото издание на турнира предложи оспорвани мачове
70 тенисисти се включиха в турнира за любители "Св. Св. Константин и Елена къп" 2024

Някои от най-изявените представители на любителския тенис в България за поредна година се включиха в турнира "Св. Св. Константин и Елена къп" 2024.

70 участници от цялата страна се включиха в 16-ото издание на турнира.

Победители бяха излъчени на сингъл и двойки мъже. "Всички двубои преминаха в духа на спортсменската игра, а най-много атрактивни моменти имаше по време на четвърт финалите", отбелязват организаторите.

След много оспорвани мачове на сингъл купата на победителя отиде при Християн Манолов, негов съперник на финала бе Петър Станев.

При двойките мъже победата е за Мартин Младенов и Радослав Иванов. Техни подгласници станаха Иван Канечев  и Евгений Полшников.

Победителите и финалистите получиха купи осигурени от Дирекция Спорт към Община Варна, предметни награди и ваучери за почивка, осигурени от хотел Приморски, A1 и Aquahouse Thermal & Beach.
16-ият тенис турнир "Св. Св. Константин и Елена къп" 2024 по традиция беше организиран със съдействието на Тенис клуб "Супер спорт".

2024 © Варна е / снимка "Св. Св. Константин и Елена къп"