Мобилно меню

Шампионска и вицешампионска титла за СКТМ Комфорт от "Млад Олимпиец"

Мирослав Шмидт триумфира в Националния турнир за състезатели по тенис на маса до 13 години, който се проведе в Полски Тръмбеш, със среброто се окичи Виктор Димитров
Шампионска и вицешампионска титла за СКТМ Комфорт от "Млад Олимпиец"

Състезателят на варненския клуб по тенис на маса Комфорт - Мирослав Шмидт спечели шампионската титла във финалния етап на националния турнир "Млад Олимпиец" до 13 години. Домакин на състезанието беше обновената зала в Полски Тръмбеш, а надпреварата беше открита от кмета на общината Георги Чакъров.

Мирослав бе категоричен в похода си към титлата като във финала надделя в оспорван двубой над съотборника си Виктор Димитров. На четвъртфинал Шмидт острани още един свой съотборник - Димитър Йовев. Поражението от бъдещия шампион се оказа единствено за Йовев, който финишира пети в турнира.

Сред първите 20 от 32-мата състезатели в надпреварата се наредиха още двама представители на СКТМ Комфорт - Данаил Кирилов и Томас Михаил.

Младата надежда на клуба - 10-годишният Йоан-Давид Олива също се изяви на ниво и се класира на 24 място в първото си участие в национален турнир при 13 годишните.

Това е поредна седмица, в която тенисисти на Комфорт демонстрират по категоричен начин майсторството си в различните възрастови групи на националния турнир "Млад Олимпиец". Както ВАРНА Е ви информира, преди седмица сребърният медалист до 13 години Виктор Димитров се окичи със златото в горната възрастова група - до 15 години. Преди това Димитър Стефанов се окичи със среброто до 18 години.

2023 © Варна е / снимки: СКТМ Комфорт

Млади таланти на СКТМ "Комфорт" трупат победи при мъжете

Въпреки, че тимът е със средна възраст 16 години, варненските състезатели по тенис на маса постигнаха 4 победи в мъжката А група
Млади таланти на СКТМ "Комфорт" трупат победи при мъжете

Четири победи записаха младите таланти на варненския клуб по тенис на маса "Комфорт", които през тази година участват в мъжката А група, за да трупат опит и увереност срещу силни съперници.

Макар да е най-младият в първенството, със средна възраст 16 години, отборът в състав Мирослав Шмидт, Виктор Димитров, Александър Димитров, Виктор Димчев, премина почти безгрешно през 1 етап, 1 кръг от "А" група мъже. Турнирът се проведе на 25 и 26 ноември в дългополското село Аспарухово. Състезателите на СКТМ Комфорт, водени от треньора Златин Тенев, записаха победи с 3:2 срещу Роко (Шумен) и отбора на Свищов, надделяха с 3:0 срещу Лъки Спорт (София) и с 3:1 срещу Тетрон (Плевен) и допуснаха една единствена загуба - от отбора на ЦСКА.

"Съставът бе подбран така, че състезателите да трупат опит и да повишат своето ниво на игра срещу силни противници, каквито са отборите от “А”група-мъже, но нашите състезатели определено са изненадата до момента с постигнатите резултати, предвид възрастта им" коментира за ВАРНА Е главният треньор на клуба Стоян Поппетров.

Следващият турнир в мъжката А група по тенис на маса ще се изиграе в началото на 2024 година.

2023 © Варна е