Мобилно меню

Шампионска и вицешампионска титла за СКТМ Комфорт от "Млад Олимпиец"

Мирослав Шмидт триумфира в Националния турнир за състезатели по тенис на маса до 13 години, който се проведе в Полски Тръмбеш, със среброто се окичи Виктор Димитров
Шампионска и вицешампионска титла за СКТМ Комфорт от "Млад Олимпиец"
173

Състезателят на варненския клуб по тенис на маса Комфорт - Мирослав Шмидт спечели шампионската титла във финалния етап на националния турнир "Млад Олимпиец" до 13 години. Домакин на състезанието беше обновената зала в Полски Тръмбеш, а надпреварата беше открита от кмета на общината Георги Чакъров.

Мирослав бе категоричен в похода си към титлата като във финала надделя в оспорван двубой над съотборника си Виктор Димитров. На четвъртфинал Шмидт острани още един свой съотборник - Димитър Йовев. Поражението от бъдещия шампион се оказа единствено за Йовев, който финишира пети в турнира.

Сред първите 20 от 32-мата състезатели в надпреварата се наредиха още двама представители на СКТМ Комфорт - Данаил Кирилов и Томас Михаил.

Младата надежда на клуба - 10-годишният Йоан-Давид Олива също се изяви на ниво и се класира на 24 място в първото си участие в национален турнир при 13 годишните.

Това е поредна седмица, в която тенисисти на Комфорт демонстрират по категоричен начин майсторството си в различните възрастови групи на националния турнир "Млад Олимпиец". Както ВАРНА Е ви информира, преди седмица сребърният медалист до 13 години Виктор Димитров се окичи със златото в горната възрастова група - до 15 години. Преди това Димитър Стефанов се окичи със среброто до 18 години.

2023 © Варна е / снимки: СКТМ Комфорт

Варненски тенисист тренира с най-добрите в Европа

Виктор Димитров от СКТМ Комфорт получи специална покана за събитието, организирано от Европейската федерация по тенис на маса
Варненски тенисист тренира с най-добрите в Европа
288

Единадесет годишният талант на варненския клуб по тенис на маса Комфорт - Виктор Димитров е на едноседмичен подготвителен лагер в румънския олимпийски център Изворани в Букурещ. Лагерът продължава до 19 март, а в него се включват най-добрите състезатели до 13 години от цяла Европа.

Проявата се организира от Европейската федерация по тенис на маса, а участието на Виктор е по специална покана от организаторите.

Това е поредният международен тренировъчен лагер, в който талантът на СКТМ Комфорт се включва. През миналата година Виктор, заедно със съотборника си Мирослав Шмидт, участва в интернационален камп в Чехия, а през 2021-ва се включи в подобна проява отново в Румъния.

Виктор има поредица медали и успешни представяни в национални и международни турнири. Най-новите му отличия са златен медал в турнира "Млад Олимпиец" до 15 години и сребро от същия турнир в долната възрастова група - до 13 години.

2023 © Варна е / снимки: СКТМ "Комфорт"