Мобилно меню

СКТМ Комфорт отново е шампион на България

За втора поредна година варненският клуб по тенис на маса триумфира, както при момчетата, така и при момичетата до 15 години
СКТМ Комфорт отново е шампион на България
508

Варненският клуб по тенис на маса Комфорт заслужи шампионската титла на България до 15 години, както при момчетата, така и при момичетата

Младите тенисисти на Комфорт победиха в групите отборите на Дунав (Русе), Панагюрище и Тетрон с по 3:0. Победният път на варненските представители продължи с безкомпромисен успех срещу Родопи (Момчилград) в полуфинала. В последния сблъсък за титлата момчетата на Комфорт надделяха над ЦСКА. 

Шампионският състав на СКТМ Комфорт при момчетата: Мирослав Шмидт, Виктор Димитров, Людмил Димитров, Кирил Спиридонов, Тома Николаев

Момичетата на клуба излязоха от груповата фаза след три победи победи - с 3:0 над Асарел-Медет (Панагюрище) и с по 3:1 над Металик (Перник) и Стоянстрой (Пловдив). Тенисистките на СКТМ Комфорт показаха характер в полуфинала и надделяха с 3:2 над отбора на Родопи (Момчилград). Варненки бяха безапелационни в последния си двубой за титлата и победиха с 3:0 тима на Две Могили на финала. 

Златото за СКТМ Комфорт при момичетата заслужиха: Полина Енчева, Белослава Балканска, Анна Гудеманова, Самара Чуктай.

2024 © Варна е / снимки: СКТМ "Комфорт"

СКТМ Комфорт втори в държавното при мъжете

В състава бяха включени двама 12-годишни таланти на клуба
СКТМ Комфорт втори в държавното при мъжете

Варненският клуб по тенис на маса Комфорт спечели сребърните медали от държавното отборно първенство "А" група мъже. Тенисистите от морската столица спечелиха 3 победи с по 3:2 във финалния кръг, който се проведе на 15 юни. Варненци надделяха последователно над Тетрон (Плевен), над Аватар (София) и над Камчия (Дългопол). 

"Сформирахме отбора изцяло от кадети и юноши на клуба, като целта беше да обиграваме и развиваме нашите състезатели. Те се представиха невероятно при мъжете, за което ръководството на клуба и треньорският щаб ги поздравяваме за отличния сезон!", заяви главният треньор на СКТМ Комфорт Стоян Поппетров. 

Шампиони в мъжката А група са тенисистите на ЦСКА, а бронзови медали извоюваха състезателите на Камчия (Дългопол). 

Състав на СКТМ Комфорт: Мирослав Шмидт (12 г.), Виктор Димитров(12 г.), Александър Димитров(20 г.), Виктор Димчев(18 г.)

Треньор: Златин Тенев

2024 © Варна е / снимки: СКТМ Комфорт