Мобилно меню

Сребърен и бронзов медал за България от Балканското по тенис на маса

Националите ни не достигнаха до титла в отборното състезание, шампионатът продължава с индивидуалната надпревара
Сребърен и бронзов медал за България от Балканското по тенис на маса

Българските национали по тенис на маса завършиха отборната надпревара със сребърен медал при мъжете (Петьо Кръстев, Владимир Петков, Ерен Бекир, Радослав Котев, Стефан Димитров, Стоян Сариев, треньор Константин Парапанов) и бронзов при жените (Мария Йовкова, Цветелина Георгиева, Калина Христова, Виктория Персова, Сиделя Мутлу, Дамла Хасанова, треньор Стоян Поппетров).

На финала мъжкият състав отстъпи на Гърция с 1-3, а женският успя да се пребори с тима на Сърбия за бронзовите медали – 3-2.

На четвъртфиналите българките победиха съперничките си от Босна и Херцеговина с 3-0, а в полуфинала загубиха със същия резултат на шампионките от Румъния. При мъжете след трудна победа на четвъртфиналите над Румъния с 3-2, на полуфинала записаха лесен успех срещу Сърбия с 3-0.

КЛАСИРАНЕ

Мъже

 1. Гърция
 2. БЪЛГАРИЯ
 3. Сърбия
 4. Турция
 5. Румъния
 6. Босна и Херцеговина
 7. Косово
 8. Албания


Жени

 1. Румъния
 2. Турция
 3. БЪЛГАРИЯ
 4. Сърбия
 5. Гърция
 6. Босна и Херцеговина
 7. Албания
 8. Косово

На 4 септември, започна индивидуалната надпревара на Балканското първенство в Албена.

2023 © Варна е / снимки: СКТМ "Комфорт"

Григор Димитров преодоля втория кръг на Australian Open (ВИДЕО)

Знам, че не ми остава много време в тениса и затова се наслаждавам на всеки мач, коментира Григор след 33-тия си успех в откритото първенство на Австралия
Григор Димитров преодоля втория кръг на Australian Open (ВИДЕО)

Григор Димитров се класира за третия кръг при мъжете на Откритото първенство на Австралия.

Поставеният под №13 в схемата Димитров победи с 6:3, 6:2, 4:6, 6:4 Танаси Кокинакис (Австралия). Срещата продължи 3 часа и 29 минути.

Успехът бе 33-и при участията на Димитров на Откритото първенство на Австралия, отбелязват от Българската федерация по тенис.

В третия кръг Григор ще играе срещу №69 в световната ранглиста Нуно Боржеш от Португалия.

"Условията бяха малко по-тежки. Трябваше да бъда по постоянен, той се радваше на подкрепата на публиката. За мен беше важно да се възползвам от грешките, които допускаше. Създавах възможности за пробив, но не можех да ги реализирам. Трябваше да покажа, че мога да съм търпелив", коментира Димитров след победата срещу Кокинакис.

"Постоянството е това, което ми помага. Екипът ми също ми помага да достигна до това ниво. През всичките тези години имахме ясни цели. Разговаряхме през тези няколко месеца и си казахме, че трябва да се върнем на върха. Трябва да съм сигурен, че тялото ми ме слуша, че нямам контузии, че мога да работя, да тренирам"


"Нищо не е толкова добро, нищо не е толкова лошо. Опитвам да намеря баланса в живота. Аз съм на етап в живота, в който мога само да се наслаждавам на това, което правя. Независимо дали печеля, или губя. Знам, че не ми остава много време в тениса, който ми даде толкова много. Много съм благодарен за възможността, която имам - да изляза още веднъж на корта, да тренирам или да съм във фитнеса. Победите са си победи, загубите са си загуби - те винаги ще бъдат тук. Опитвам се да остана позитивен доколкото е възможно", завърши Димитров.

2024 © Варна е