Мобилно меню

Таланти на СКТМ Комфорт се готвят с топ треньори в Европа

Лагерът по тенис на маса се провежда в олимпийския център на Румъния
Таланти на СКТМ Комфорт се готвят с топ треньори в Европа

Състезателите на варненския клуб по тенис на маса Комфорт и националния отбор - Мирослав Шмидт и Виктор Димитров, и треньорът Златин Тенев са на подготовка в олимпийския център на Румъния - Изворани, близо до Букурещ. Те участват в лагер, ръководен от най-добрите тенис и кондиционни треньори за деца в Европа, по покана на Европейската федерация по тенис на маса. 

След приключването на лагера, състезателите пътуват за Панагюрище, където ще вземат участие в кръг от световната купа по тенис на маса WTT (07-10 март 2024 г.) за възрастите 13 и 15 години. 

Припомняме, че Мирослав Шмидт е шампион в миналогодишното издание, а Виктор Димитров завърши на трето място.

И тази година почитателите на спорта у нас ще имат възможност да се насладят на тенис от най-високо ниво по време на световната купа в Панагюрище

2024 © Варна е

СКТМ Комфорт втори в държавното при мъжете

В състава бяха включени двама 12-годишни таланти на клуба
СКТМ Комфорт втори в държавното при мъжете

Варненският клуб по тенис на маса Комфорт спечели сребърните медали от държавното отборно първенство "А" група мъже. Тенисистите от морската столица спечелиха 3 победи с по 3:2 във финалния кръг, който се проведе на 15 юни. Варненци надделяха последователно над Тетрон (Плевен), над Аватар (София) и над Камчия (Дългопол). 

"Сформирахме отбора изцяло от кадети и юноши на клуба, като целта беше да обиграваме и развиваме нашите състезатели. Те се представиха невероятно при мъжете, за което ръководството на клуба и треньорският щаб ги поздравяваме за отличния сезон!", заяви главният треньор на СКТМ Комфорт Стоян Поппетров. 

Шампиони в мъжката А група са тенисистите на ЦСКА, а бронзови медали извоюваха състезателите на Камчия (Дългопол). 

Състав на СКТМ Комфорт: Мирослав Шмидт (12 г.), Виктор Димитров(12 г.), Александър Димитров(20 г.), Виктор Димчев(18 г.)

Треньор: Златин Тенев

2024 © Варна е / снимки: СКТМ Комфорт