Мобилно меню

Тенисист на "Черно море Елит" вицешампион на турнира в Ларнака

Симон Антони Иванов бе на крачка от титлата, но отстъпи на Гай Ден Уден от Нидерландия след 7:6, 2:6, 4:6
Тенисист на "Черно море Елит" вицешампион на турнира в Ларнака

Състезателят на варненския ТК "Черно море Елит" Симон Антони Иванов е вицешампион на турнира в Ларнака с награден фонд от $15 000.

Талантливият ни тенисист се представи страхотно в турнира и бе на крачка от титлата, но в крайна сметка отстъпи в три сета срещу Гай Ден Уден от Нидерландия след 7:6, 2:6, 4:6.

Симон спечели четири мача в Ларнака, в които последователно отстрани четвъртия и първи поставени в турнира на 1/4 и 1/2 финал.

Иванов показа тенис, изключителна борбеност и психическа устойчивост в трисетови битки с продължителност от над три часа. Добрата форма, в която се намира, е гаранция за бъдещи успехи и в следващи турнири, в които ще участва.

2023 © Варна е / снимка: ТК "Черно море Елит"

70 тенисисти се включиха в турнира за любители "Св. Св. Константин и Елена къп" 2024

16-ото издание на турнира предложи оспорвани мачове
70 тенисисти се включиха в турнира за любители "Св. Св. Константин и Елена къп" 2024

Някои от най-изявените представители на любителския тенис в България за поредна година се включиха в турнира "Св. Св. Константин и Елена къп" 2024.

70 участници от цялата страна се включиха в 16-ото издание на турнира.

Победители бяха излъчени на сингъл и двойки мъже. "Всички двубои преминаха в духа на спортсменската игра, а най-много атрактивни моменти имаше по време на четвърт финалите", отбелязват организаторите.

След много оспорвани мачове на сингъл купата на победителя отиде при Християн Манолов, негов съперник на финала бе Петър Станев.

При двойките мъже победата е за Мартин Младенов и Радослав Иванов. Техни подгласници станаха Иван Канечев  и Евгений Полшников.

Победителите и финалистите получиха купи осигурени от Дирекция Спорт към Община Варна, предметни награди и ваучери за почивка, осигурени от хотел Приморски, A1 и Aquahouse Thermal & Beach.
16-ият тенис турнир "Св. Св. Константин и Елена къп" 2024 по традиция беше организиран със съдействието на Тенис клуб "Супер спорт".

2024 © Варна е / снимка "Св. Св. Константин и Елена къп"