Мобилно меню

Тенисист на СКТМ Комфорт спечели международен турнир в Чехия

Стефан Бончев показа най-добри умения в надпреварата, с която завърши селекционният лагер за талантливи деца в Европа
Тенисист на СКТМ Комфорт спечели международен турнир в Чехия

Състезателят на варненския СКТМ Комфорт Стефан Бончев спечели турнира, с която завърши селекционният лагер по тенис на маса за талантливи деца в Европа, провел се в Чехия от 24 до 31 март. Бончев постигна 12 победи и 1 загуба и с актив от 31 точки зае първото място в престижната конкуренция на най-добрите малки тенисисти на Стария континент. 

В лагера се включиха също треньорът на СКТМ Комфорт Златин Тенев, както и състезателите Белослава Балканска и Йоан-Давид Олива, за които това е първи лагер на най-високо европейско ниво. 

"С участието си в лагера в Чехия нашите състезатели и представителят на треньорския ни щаб имаха възможност да натрупат богат опит и знания в партньорство с най-добрите в Европа", подчерта главният треньор на СКТМ Комфорт Стоян Поппетров. 

Международният лагер за подбор на евроталанти за играчи, родени през 2012 г. и по-млади, се проведе в Националния тренировъчен център в чешкия град Хавиржов. В него се включиха 28 момчета и 20 момичета от 16 европейски държави, както и 20 треньори по тенис на маса, които работят с млади таланти. 

Унгарският треньор Золтан Баторфи подчерта качествата на програмата Eurotalents Camp, организирана от ETTU и посочи необходимостта подобни лагери да се организират по-често, като изтъкна значението им за страни, в които няма подходящи центрове за обучение, тъй като съоръженията в различните европейски страни не са на едно и също ниво. 

2024 © Варна е / снимки: СКТМ "Комфорт"

За поредна година: СКТМ Комфорт с държавни титли до 13 години

Варненският клуб по тенис на маса триумфира, както при момчетата, така и при момичетата
За поредна година: СКТМ Комфорт с държавни титли до 13 години

За поредна година шампионските титли от държавното първенство по тенис на маса при момчетата и момичетата до 13 години, бяха спечелени от представителите на СКТМ Комфорт. Варненки посветиха титлата на своята съотборничка Белослава Балканска, която поради заболяване не успя да се включи във финалния турнир в Полски Тръмбеш. 

Въпреки отсъствието на водещ състезател, капитанът Полина Енчева бе безпогрешна и спечели всичките си 7 индивидуални срещи. Останалите победи, за да триумфира СКТМ Комфорт със златото при момичетата, постигнаха Симона Михайлова, Микаела Димитрова и Самара Чуктай

При момчетата в груповата фаза срещите бяха спечелени от Траян Георгиев, Йоан-Давид Олива и Теодор Еленов, а в полуфиналите се включиха и Мирослав Шмидт, Виктор Димитров и Димитър Йовев, за да заслужи СКТМ Комфорт поредната си шампионска титла.  

2024 © Варна е / снимки: СКТМ Комфорт