Мобилно меню

Тенисистка на СКТМ Комфорт с престижни участия в турнири от световната купа

Мария Йовкова се включва в състезанията за жени, както и на двойки и смесени двойки
Тенисистка на СКТМ Комфорт с престижни участия в турнири от световната купа

Състезателката на варненския клуб по тенис на маса Комфорт Мария Йовкова записва престижни участия в турнири от световната купа. Тя се включи в WTT Feeder Otocec 2024 от 26 до 31 март, където индивидуално печели първия си мач от квалификациите, но след това губи от Шарлот Кери от Уелс с 1:3 и не се класира за основната схема. На смесени двойки Мария Йовкова се представя заедно със Стоян Сариев. Тандемът губи с 0:3 от двойка от Пуерто Рико. 

На двойки, заедно с Тияна Йокич от Сърбия, Мария Йовкова преодолява първия квалификационен кръг след успех с 3:1 срещу представителки на Хонг Конг. Тандемът Йовкова - Йокич губи двубоя за влизане в основната схема, срещу двойка от Китайско Тайпе с 0:3. 

След петте двубоя, които изиграва на WTT Feeder Otocec 2024, за Мария Йовкова предстои участие в още един кръг от световната купа - WTT Feeder Varazdin 2024. Жребият за състезанието предстои да бъде изтеглен. 

2024 © Варна е / снимка: WTT Feeder Otocec

За поредна година: СКТМ Комфорт с държавни титли до 13 години

Варненският клуб по тенис на маса триумфира, както при момчетата, така и при момичетата
За поредна година: СКТМ Комфорт с държавни титли до 13 години

За поредна година шампионските титли от държавното първенство по тенис на маса при момчетата и момичетата до 13 години, бяха спечелени от представителите на СКТМ Комфорт. Варненки посветиха титлата на своята съотборничка Белослава Балканска, която поради заболяване не успя да се включи във финалния турнир в Полски Тръмбеш. 

Въпреки отсъствието на водещ състезател, капитанът Полина Енчева бе безпогрешна и спечели всичките си 7 индивидуални срещи. Останалите победи, за да триумфира СКТМ Комфорт със златото при момичетата, постигнаха Симона Михайлова, Микаела Димитрова и Самара Чуктай

При момчетата в груповата фаза срещите бяха спечелени от Траян Георгиев, Йоан-Давид Олива и Теодор Еленов, а в полуфиналите се включиха и Мирослав Шмидт, Виктор Димитров и Димитър Йовев, за да заслужи СКТМ Комфорт поредната си шампионска титла.  

2024 © Варна е / снимки: СКТМ Комфорт