Мобилно меню

Ударно начало на СКТМ "Комфорт" в шампионата при дамите

Варненските състезателки по тенис на маса постигнаха 4 категорични победи в първия кръг
Ударно начало на СКТМ "Комфорт" в шампионата при дамите

Състезателките на варненския клуб по тенис на маса "Комфорт" постигнаха 4 победи в първи кръг на първия етап от държавното отборно първенство - Висша лига - жени. Състезанието се проведе в София на 25 и 26 ноември. Тенисистките на "Комфорт" победиха с по 4:0 отборите на ЦСКА, Две могили, Стамболийски и с 4:1 "ПиПонг" (София), и не допуснаха нито една загуба.

На 9-10 декември в Панагюрище ще се проведе вторият кръг от първия етап на първенството.

Състав на СКТМ "Комфорт": Мария Йовкова, Йоанна Герасиматоу, Мирослава Андронова, Надя Убчева

Треньор: Стоян Поппетров

2023 © Варна е / снимки: СКТМ "Комфорт"

Григор Димитров преодоля втория кръг на Australian Open (ВИДЕО)

Знам, че не ми остава много време в тениса и затова се наслаждавам на всеки мач, коментира Григор след 33-тия си успех в откритото първенство на Австралия
Григор Димитров преодоля втория кръг на Australian Open (ВИДЕО)

Григор Димитров се класира за третия кръг при мъжете на Откритото първенство на Австралия.

Поставеният под №13 в схемата Димитров победи с 6:3, 6:2, 4:6, 6:4 Танаси Кокинакис (Австралия). Срещата продължи 3 часа и 29 минути.

Успехът бе 33-и при участията на Димитров на Откритото първенство на Австралия, отбелязват от Българската федерация по тенис.

В третия кръг Григор ще играе срещу №69 в световната ранглиста Нуно Боржеш от Португалия.

"Условията бяха малко по-тежки. Трябваше да бъда по постоянен, той се радваше на подкрепата на публиката. За мен беше важно да се възползвам от грешките, които допускаше. Създавах възможности за пробив, но не можех да ги реализирам. Трябваше да покажа, че мога да съм търпелив", коментира Димитров след победата срещу Кокинакис.

"Постоянството е това, което ми помага. Екипът ми също ми помага да достигна до това ниво. През всичките тези години имахме ясни цели. Разговаряхме през тези няколко месеца и си казахме, че трябва да се върнем на върха. Трябва да съм сигурен, че тялото ми ме слуша, че нямам контузии, че мога да работя, да тренирам"


"Нищо не е толкова добро, нищо не е толкова лошо. Опитвам да намеря баланса в живота. Аз съм на етап в живота, в който мога само да се наслаждавам на това, което правя. Независимо дали печеля, или губя. Знам, че не ми остава много време в тениса, който ми даде толкова много. Много съм благодарен за възможността, която имам - да изляза още веднъж на корта, да тренирам или да съм във фитнеса. Победите са си победи, загубите са си загуби - те винаги ще бъдат тук. Опитвам се да остана позитивен доколкото е възможно", завърши Димитров.

2024 © Варна е