Мобилно меню

Украинец триумфира в открития турнир по тенис на маса за Купа Варна

Във финалния двубоя Алексей Напльоков победи българския шампион Петьо Кръстев
Украинец триумфира в открития турнир по тенис на маса за Купа Варна

Алексей Напльоков от Украйна спечели третото издание на открития турнир по тенис на маса за Купа Варна, организиран от СКТМ "Варна – 2015" с помощта на Община Варна в Collizeone Table Tennis Arena.

Освен купата и златния медал украинският състезател получи и 2000 лв. от наградния фонд, който тази година бе рекорден за надпреварата – 5000 лв.

По пътя си към финала непознатият досега в България Напльоков, който демонстрира непопулярния защитен стил с къси зъби на ракетата, елиминира последователно след групите Михаил Трифонов, Владимир Петков и Давид Костадинов.

На полуфинала в епична битка с Петко Габровски, украинецът успя да спечели с 4-3, 15-13 в контрагейма, за да се изправи на финала срещу националния шампион Петьо Кръстев.

Кръстев пък от своя страна в не по-малко интригуващ полуфинал успя да обърне Радослав Камберов от 0-3 до 4-3. Камберов беше изключителен в първите 3 гейма, но после видимо не издържа физически, въпреки че се бори до последната точка. В шестия гейм Кръстев спечели с драматичното 20-18, а в контрагейма с 12-10.

Финалът няма да бъде запомнен, като полуфиналите, защото видимо Напльоков бе доста неудобен на Петьо Кръстев и логично спечели с 4-0. Второто място отреди на Кръстев 1000 лв. от наградния фонд, полуфиналистите Габровски и Камберов прибраха по 500 лв., а загубилите на четвъртфинал Давид Костадинов, Пламен Върбанов, Мария Йовкова и Стефан Димитров взеха по 250 лв.

Надпреварата за Купа Варна по тенис на маса се проведе през уикенда за трета поредна година като неизменна част от празниците по случай деня на морската столица.

2023 © Варна е / снимки: Петко Петков, www.petkoff.design

За поредна година: СКТМ Комфорт с държавни титли до 13 години

Варненският клуб по тенис на маса триумфира, както при момчетата, така и при момичетата
За поредна година: СКТМ Комфорт с държавни титли до 13 години

За поредна година шампионските титли от държавното първенство по тенис на маса при момчетата и момичетата до 13 години, бяха спечелени от представителите на СКТМ Комфорт. Варненки посветиха титлата на своята съотборничка Белослава Балканска, която поради заболяване не успя да се включи във финалния турнир в Полски Тръмбеш. 

Въпреки отсъствието на водещ състезател, капитанът Полина Енчева бе безпогрешна и спечели всичките си 7 индивидуални срещи. Останалите победи, за да триумфира СКТМ Комфорт със златото при момичетата, постигнаха Симона Михайлова, Микаела Димитрова и Самара Чуктай

При момчетата в груповата фаза срещите бяха спечелени от Траян Георгиев, Йоан-Давид Олива и Теодор Еленов, а в полуфиналите се включиха и Мирослав Шмидт, Виктор Димитров и Димитър Йовев, за да заслужи СКТМ Комфорт поредната си шампионска титла.  

2024 © Варна е / снимки: СКТМ Комфорт