Мобилно меню

Варненски талант се класира за втория кръг на Европейското по тенис на маса

Следващият съперник на Мирослав Шмидт ще е шестият в световната ранглиста и поставен под №1 в шампионата на стария континент до 15 години
Варненски талант се класира за втория кръг на Европейското по тенис на маса

Състезателят на варненския клуб "Комфорт" Мирослав Шмидт се класира за втори кръг на Европейското първенство по тенис на маса до 15 години, което се провежда в полския град Гливице. Мирослав продължи напред след победа над бронзовия медалист от отборното първенство, Флавиъс Рус от Румъния с 4:2.

Следващият съперник на Шмидт в турнира ще е Юлиан Рзихаучек от Австрия. Той е шести в световната ранглиста и поставен под номер едно в схемата на Европейското първенство.

Другият представител на СКТМ "Комфорт" в турнира - Виктор Димитров, зае второто място в групата и в първи кръг загуби от Мартин Марко от Словакия с 1:4.

2023 © Варна е / снимки: СКТМ "Комфорт"

Григор Димитров преодоля втория кръг на Australian Open (ВИДЕО)

Знам, че не ми остава много време в тениса и затова се наслаждавам на всеки мач, коментира Григор след 33-тия си успех в откритото първенство на Австралия
Григор Димитров преодоля втория кръг на Australian Open (ВИДЕО)

Григор Димитров се класира за третия кръг при мъжете на Откритото първенство на Австралия.

Поставеният под №13 в схемата Димитров победи с 6:3, 6:2, 4:6, 6:4 Танаси Кокинакис (Австралия). Срещата продължи 3 часа и 29 минути.

Успехът бе 33-и при участията на Димитров на Откритото първенство на Австралия, отбелязват от Българската федерация по тенис.

В третия кръг Григор ще играе срещу №69 в световната ранглиста Нуно Боржеш от Португалия.

"Условията бяха малко по-тежки. Трябваше да бъда по постоянен, той се радваше на подкрепата на публиката. За мен беше важно да се възползвам от грешките, които допускаше. Създавах възможности за пробив, но не можех да ги реализирам. Трябваше да покажа, че мога да съм търпелив", коментира Димитров след победата срещу Кокинакис.

"Постоянството е това, което ми помага. Екипът ми също ми помага да достигна до това ниво. През всичките тези години имахме ясни цели. Разговаряхме през тези няколко месеца и си казахме, че трябва да се върнем на върха. Трябва да съм сигурен, че тялото ми ме слуша, че нямам контузии, че мога да работя, да тренирам"


"Нищо не е толкова добро, нищо не е толкова лошо. Опитвам да намеря баланса в живота. Аз съм на етап в живота, в който мога само да се наслаждавам на това, което правя. Независимо дали печеля, или губя. Знам, че не ми остава много време в тениса, който ми даде толкова много. Много съм благодарен за възможността, която имам - да изляза още веднъж на корта, да тренирам или да съм във фитнеса. Победите са си победи, загубите са си загуби - те винаги ще бъдат тук. Опитвам се да остана позитивен доколкото е възможно", завърши Димитров.

2024 © Варна е