Мобилно меню

Варненски талант в тениса на маса тренира с най-добрите в Европа

Мирослав Шмидт е сред 27-те млади таланти, които ще тренират 6 дни в националния център на Чехия
Варненски талант в тениса на маса тренира с най-добрите в Европа

Един от най-талантливите млади състезатели по тенис на маса на България - Мирослав Шмидт от варненския СКТМ Комфорт започна днес участие в тренировъчния лагер по програма на Европейската федерация по тенис на маса (ETTU) - Eurotalants 2024, който се провежда в чешкия град Хавиржов. В него участват най-добрите млади състезатели на Европа до 13-годишна възраст, поканени от ETTU.

6 дни общо състезателят на националния отбор на България и СКТМ Комфорт ще тренира в националния център на Чехия с общо 27 деца от цяла Европа - 16 момчета и 11 момичета, сред които представители на Чехия, Италия, Испания, Дания, Белгия, Франция, Великобритания, Азербайджан, Турция, Украйна и Литва. 

В четвъртък ще се проведе и турнир между участниците в тренировъчния лагер. 

Главни треньори на лагера са специалистите от националния тренировъчен център на Чехия Марек Чихак и Марек Класек, както и Петър Недома, който е бивш треньор на женския национален отбор на страната.

2023 © Варна е / снимки: СКТМ "Комфорт"

Два златни медала за Мария Йовкова от Държавното първенство по тенис на маса

Утвърдената ни състезателка триумфира заедно с партньорите си на двойки и смесени двойки, а в индивидуалната надпревара остана със сребро
Два златни медала за Мария Йовкова от Държавното първенство по тенис на маса

Два златни и един сребърен медал заслужи състезателката по тенис на маса на варненския клуб "Комфорт" Мария Йовкова от Държавното индивидуално първенство за мъже и жени, което се проведе в зала Асарел-Медет в Панагюрище от 31 май до 2 юни.

Мария и партньорът ѝ на смесени двойки Христос Христонов от Боровец (Горна Оряховица) спечелиха златото на смесени двойки, като на финала победиха Ерен Бекир от Стоянстрой (Пловдив) и Сиделя Мутлу от Юнак (Ардино) с 3:1.

Мария Йовкова достигна и до шампионската титла на двойки, заедно с партньорката си Калина Христова от Юнак (Ардино).

Освен двата златни медала на двойки, опитната състезателка на СКТМ Комфорт достигна и до сребро в индивидуалната надпревара. Драматична загуба с 2:4 от Цветелина Георгиева от Юнак (Ардино) я лиши от трето шампионско отличие в турнира.

Сребро на двойки постигна още един от титулуваните състезатели на варненския клуб. Теодор Александров и дългогодишният му партньор Денислав Коджабашев, който през този сезон се състезава за Боровец (Горна Оряховица), отстъпиха в двубоя за титлата с 2:3 (10:12) срещу Йоан Величков/Стефан Димитров от Марек-Дигеста (Дупница).

С бронзов медал от държавното индивидуално първенство за мъже и жени се окичи състезателката на СКТМ Комфорт Надя Убчева. При смесените двойки Надя и партньорът ѝ Стефан Лъвчиев допуснаха загуба с 2:3 гейма в полуфинала срещу Ерен Бекир от Стоянстрой (Пловдив) и Сиделя Мутлу от Юнак (Ардино).

2024 © Варна е / снимки: СКТМ "Комфорт"