Мобилно меню

Варненски талант в тениса на маса тренира с най-добрите в Европа

Мирослав Шмидт е сред 27-те млади таланти, които ще тренират 6 дни в националния център на Чехия
Варненски талант в тениса на маса тренира с най-добрите в Европа

Един от най-талантливите млади състезатели по тенис на маса на България - Мирослав Шмидт от варненския СКТМ Комфорт започна днес участие в тренировъчния лагер по програма на Европейската федерация по тенис на маса (ETTU) - Eurotalants 2024, който се провежда в чешкия град Хавиржов. В него участват най-добрите млади състезатели на Европа до 13-годишна възраст, поканени от ETTU.

6 дни общо състезателят на националния отбор на България и СКТМ Комфорт ще тренира в националния център на Чехия с общо 27 деца от цяла Европа - 16 момчета и 11 момичета, сред които представители на Чехия, Италия, Испания, Дания, Белгия, Франция, Великобритания, Азербайджан, Турция, Украйна и Литва. 

В четвъртък ще се проведе и турнир между участниците в тренировъчния лагер. 

Главни треньори на лагера са специалистите от националния тренировъчен център на Чехия Марек Чихак и Марек Класек, както и Петър Недома, който е бивш треньор на женския национален отбор на страната.

2023 © Варна е / снимки: СКТМ "Комфорт"

Григор Димитров преодоля втория кръг на Australian Open (ВИДЕО)

Знам, че не ми остава много време в тениса и затова се наслаждавам на всеки мач, коментира Григор след 33-тия си успех в откритото първенство на Австралия
Григор Димитров преодоля втория кръг на Australian Open (ВИДЕО)

Григор Димитров се класира за третия кръг при мъжете на Откритото първенство на Австралия.

Поставеният под №13 в схемата Димитров победи с 6:3, 6:2, 4:6, 6:4 Танаси Кокинакис (Австралия). Срещата продължи 3 часа и 29 минути.

Успехът бе 33-и при участията на Димитров на Откритото първенство на Австралия, отбелязват от Българската федерация по тенис.

В третия кръг Григор ще играе срещу №69 в световната ранглиста Нуно Боржеш от Португалия.

"Условията бяха малко по-тежки. Трябваше да бъда по постоянен, той се радваше на подкрепата на публиката. За мен беше важно да се възползвам от грешките, които допускаше. Създавах възможности за пробив, но не можех да ги реализирам. Трябваше да покажа, че мога да съм търпелив", коментира Димитров след победата срещу Кокинакис.

"Постоянството е това, което ми помага. Екипът ми също ми помага да достигна до това ниво. През всичките тези години имахме ясни цели. Разговаряхме през тези няколко месеца и си казахме, че трябва да се върнем на върха. Трябва да съм сигурен, че тялото ми ме слуша, че нямам контузии, че мога да работя, да тренирам"


"Нищо не е толкова добро, нищо не е толкова лошо. Опитвам да намеря баланса в живота. Аз съм на етап в живота, в който мога само да се наслаждавам на това, което правя. Независимо дали печеля, или губя. Знам, че не ми остава много време в тениса, който ми даде толкова много. Много съм благодарен за възможността, която имам - да изляза още веднъж на корта, да тренирам или да съм във фитнеса. Победите са си победи, загубите са си загуби - те винаги ще бъдат тук. Опитвам се да остана позитивен доколкото е възможно", завърши Димитров.

2024 © Варна е