Мобилно меню

Варненски таланти ще участват в Европейско първенство по тенис на маса

Състезателите на СКТМ "Комфорт" Виктор Димитров, Мирослав Шмидт, Белослава Балканска, Полина Енчева и Анна Гудеманова ще се включат в първенството на най-добрите до 13 години на Стария континент, което ще се проведе в Загреб
Варненски таланти ще участват в Европейско първенство по тенис на маса

Младите таланти на варненския клуб по тенис на маса "Комфорт" Виктор Димитров, Мирослав Шмидт, Белослава Балканска, Полина Енчева и Анна Гудеманова, и треньорът им Стоян Поппетров, ще отпътуват утре за Загреб, където ще участват в Европейското първенство до 13 години. Днес те направиха последната си тренировка на българска земя в националната база в Дианабад.

Шампионатът на стария континент ще се проведе от 14 до 18 юни, а в него ще се включат състезатели от 34 държави. 

В отборната надпревара съставите са смесени (две момчета и две момичета) и се провеждат пет срещи. Нашите представители са в група 2, заедно с Чехия, Белгия и Латвия.

Участват 28 отбора, разпределени в седем групи по четири. 

Смесените двойки в индивидуалната надпревара са Димитров/Балканска, Шмидт/Енчева и Шеридан (Ирландия)/Гудеманова.

2023 © Варна е / снимки: СКТМ "Комфорт"

Григор Димитров преодоля втория кръг на Australian Open (ВИДЕО)

Знам, че не ми остава много време в тениса и затова се наслаждавам на всеки мач, коментира Григор след 33-тия си успех в откритото първенство на Австралия
Григор Димитров преодоля втория кръг на Australian Open (ВИДЕО)

Григор Димитров се класира за третия кръг при мъжете на Откритото първенство на Австралия.

Поставеният под №13 в схемата Димитров победи с 6:3, 6:2, 4:6, 6:4 Танаси Кокинакис (Австралия). Срещата продължи 3 часа и 29 минути.

Успехът бе 33-и при участията на Димитров на Откритото първенство на Австралия, отбелязват от Българската федерация по тенис.

В третия кръг Григор ще играе срещу №69 в световната ранглиста Нуно Боржеш от Португалия.

"Условията бяха малко по-тежки. Трябваше да бъда по постоянен, той се радваше на подкрепата на публиката. За мен беше важно да се възползвам от грешките, които допускаше. Създавах възможности за пробив, но не можех да ги реализирам. Трябваше да покажа, че мога да съм търпелив", коментира Димитров след победата срещу Кокинакис.

"Постоянството е това, което ми помага. Екипът ми също ми помага да достигна до това ниво. През всичките тези години имахме ясни цели. Разговаряхме през тези няколко месеца и си казахме, че трябва да се върнем на върха. Трябва да съм сигурен, че тялото ми ме слуша, че нямам контузии, че мога да работя, да тренирам"


"Нищо не е толкова добро, нищо не е толкова лошо. Опитвам да намеря баланса в живота. Аз съм на етап в живота, в който мога само да се наслаждавам на това, което правя. Независимо дали печеля, или губя. Знам, че не ми остава много време в тениса, който ми даде толкова много. Много съм благодарен за възможността, която имам - да изляза още веднъж на корта, да тренирам или да съм във фитнеса. Победите са си победи, загубите са си загуби - те винаги ще бъдат тук. Опитвам се да остана позитивен доколкото е възможно", завърши Димитров.

2024 © Варна е