Мобилно меню

Варненски тенисист тренира с най-добрите в Европа

Виктор Димитров от СКТМ Комфорт получи специална покана за събитието, организирано от Европейската федерация по тенис на маса
Варненски тенисист тренира с най-добрите в Европа

Единадесет годишният талант на варненския клуб по тенис на маса Комфорт - Виктор Димитров е на едноседмичен подготвителен лагер в румънския олимпийски център Изворани в Букурещ. Лагерът продължава до 19 март, а в него се включват най-добрите състезатели до 13 години от цяла Европа.

Проявата се организира от Европейската федерация по тенис на маса, а участието на Виктор е по специална покана от организаторите.

Това е поредният международен тренировъчен лагер, в който талантът на СКТМ Комфорт се включва. През миналата година Виктор, заедно със съотборника си Мирослав Шмидт, участва в интернационален камп в Чехия, а през 2021-ва се включи в подобна проява отново в Румъния.

Виктор има поредица медали и успешни представяни в национални и международни турнири. Най-новите му отличия са златен медал в турнира "Млад Олимпиец" до 15 години и сребро от същия турнир в долната възрастова група - до 13 години.

2023 © Варна е / снимки: СКТМ "Комфорт"

Млади таланти на СКТМ "Комфорт" трупат победи при мъжете

Въпреки, че тимът е със средна възраст 16 години, варненските състезатели по тенис на маса постигнаха 4 победи в мъжката А група
Млади таланти на СКТМ "Комфорт" трупат победи при мъжете

Четири победи записаха младите таланти на варненския клуб по тенис на маса "Комфорт", които през тази година участват в мъжката А група, за да трупат опит и увереност срещу силни съперници.

Макар да е най-младият в първенството, със средна възраст 16 години, отборът в състав Мирослав Шмидт, Виктор Димитров, Александър Димитров, Виктор Димчев, премина почти безгрешно през 1 етап, 1 кръг от "А" група мъже. Турнирът се проведе на 25 и 26 ноември в дългополското село Аспарухово. Състезателите на СКТМ Комфорт, водени от треньора Златин Тенев, записаха победи с 3:2 срещу Роко (Шумен) и отбора на Свищов, надделяха с 3:0 срещу Лъки Спорт (София) и с 3:1 срещу Тетрон (Плевен) и допуснаха една единствена загуба - от отбора на ЦСКА.

"Съставът бе подбран така, че състезателите да трупат опит и да повишат своето ниво на игра срещу силни противници, каквито са отборите от “А”група-мъже, но нашите състезатели определено са изненадата до момента с постигнатите резултати, предвид възрастта им" коментира за ВАРНА Е главният треньор на клуба Стоян Поппетров.

Следващият турнир в мъжката А група по тенис на маса ще се изиграе в началото на 2024 година.

2023 © Варна е