Мобилно меню

Варненски тенисист тренира с най-добрите в Европа

Виктор Димитров от СКТМ Комфорт получи специална покана за събитието, организирано от Европейската федерация по тенис на маса
Варненски тенисист тренира с най-добрите в Европа
288

Единадесет годишният талант на варненския клуб по тенис на маса Комфорт - Виктор Димитров е на едноседмичен подготвителен лагер в румънския олимпийски център Изворани в Букурещ. Лагерът продължава до 19 март, а в него се включват най-добрите състезатели до 13 години от цяла Европа.

Проявата се организира от Европейската федерация по тенис на маса, а участието на Виктор е по специална покана от организаторите.

Това е поредният международен тренировъчен лагер, в който талантът на СКТМ Комфорт се включва. През миналата година Виктор, заедно със съотборника си Мирослав Шмидт, участва в интернационален камп в Чехия, а през 2021-ва се включи в подобна проява отново в Румъния.

Виктор има поредица медали и успешни представяни в национални и международни турнири. Най-новите му отличия са златен медал в турнира "Млад Олимпиец" до 15 години и сребро от същия турнир в долната възрастова група - до 13 години.

2023 © Варна е / снимки: СКТМ "Комфорт"

Момичетата на СКТМ Комфорт обраха медалите от турнира "Млад Олимпиец"

Шампион стана Полина Енчева, на почетната стълбичка се качиха също Белослава Балканска и Анна Гудеманова
Момичетата на СКТМ Комфорт обраха медалите от турнира "Млад Олимпиец"
138

Момичетата на СКТМ Комфорт се представиха по най-добрия начин във финалите на националния турнир "Млад Олимпиец" до 13 години. Домакин на турнира, в който взеха участие 32-те най-добри млади тенисистки на България, беше обновената зала по тенис на маса в Полски Тръмбеш.

Шампион в състезанието стана Полина Енчева от СКТМ Комфорт, със сребро се окичи съотборничката ѝ Белослава Балканска, а бронзът отиде при Анна Гудеманова, също от варненския клуб.

Поздравления за представянето си получи и 9-годишната Микаела Димитрова. "Микаела показва бързо развитие в играта си и се надяваме в следващите години също да се нареди сред медалистките", коментират от СКТМ Комфорт.

Достойно се представи и 11-годишната Симона Михайлова, за която състезанието в Полски Тръмбеш беше първо участие във финален етап на турнира.

2023 © Варна е / снимки: СКТМ "Комфорт"