Мобилно меню

Виктор Димитров от СКТМ Комфорт триумфира в турнира "Купа България - Млад Олимпиец"

Състезателят на варненския клуб по тенис на маса достигна до трофея след само един загубен гейм, среброто и бронзът отидоха при Мирослав Шмидт и Димитър Йовев, също от СКТМ Комфорт
Виктор Димитров от СКТМ Комфорт триумфира в турнира "Купа България - Млад Олимпиец"

Виктор Димитров от СКТМ Комфорт спечели шампионската титла в турнира "Купа България - Млад Олимпиец" до 13 години, който се проведе в обновената зала по тенис на маса в Полски Тръмбеш. Талантът на варненския клуб направи много силен турнир и достигна до трофея след само един загубен гейм на четвъртфинал, от своя съотборник Йоан-Давид Олива.

Общо 104 състезатели по тенис на маса до 13 години от цяла България се включиха в турнира в Полски Тръмбеш. Със среброто и бронза в надпреварата се окичиха също представители на варненския клуб Комфорт - Мирослав Шмидт и Димитър Йовев.

На крачка от медалите остана друг представител на СКТМ Комфорт - Траян Георгиев, който се нареди на шестото място. Осми в напреварата се нареди 10-годишният Йоан-Давид Олива, който беше единственият в това състезание, който успя да "открадне" гейм от шампиона Виктор Димитров.

Константин Телешпан и Теодор Еленов от СКТМ Комфорт завършиха съответно на 10-о и 11-о място, Симеон Костадинов остана 22-ри, а 10-годишния Георги Желев се класира в основна схема след като зае второ място в своята предварителна група.

Главният треньор на клуба Стоян Поппетров определи като изключителен успех факта, че състезатели на Комфорт са заели всички призови места в надпреварата. "Имаме общо 5 състезатели в топ 8 и 7 в топ 16, доволни сме", обобщи той.

2023 © Варна е / снимки: СКТМ "Комфорт"

70 тенисисти се включиха в турнира за любители "Св. Св. Константин и Елена къп" 2024

16-ото издание на турнира предложи оспорвани мачове
70 тенисисти се включиха в турнира за любители "Св. Св. Константин и Елена къп" 2024

Някои от най-изявените представители на любителския тенис в България за поредна година се включиха в турнира "Св. Св. Константин и Елена къп" 2024.

70 участници от цялата страна се включиха в 16-ото издание на турнира.

Победители бяха излъчени на сингъл и двойки мъже. "Всички двубои преминаха в духа на спортсменската игра, а най-много атрактивни моменти имаше по време на четвърт финалите", отбелязват организаторите.

След много оспорвани мачове на сингъл купата на победителя отиде при Християн Манолов, негов съперник на финала бе Петър Станев.

При двойките мъже победата е за Мартин Младенов и Радослав Иванов. Техни подгласници станаха Иван Канечев  и Евгений Полшников.

Победителите и финалистите получиха купи осигурени от Дирекция Спорт към Община Варна, предметни награди и ваучери за почивка, осигурени от хотел Приморски, A1 и Aquahouse Thermal & Beach.
16-ият тенис турнир "Св. Св. Константин и Елена къп" 2024 по традиция беше организиран със съдействието на Тенис клуб "Супер спорт".

2024 © Варна е / снимка "Св. Св. Константин и Елена къп"