Мобилно меню

Дениел Нанков и Катя Аврамова спечелиха Black Sea Cup

Седмото издание на международния плувен турнир се проведе на плувен комплекс "Приморски"
Дениел Нанков и Катя Аврамова спечелиха Black Sea Cup

Състезателят на ПСК "Черно море" Дениел Нанков и Екатерина Аврамова (Ealing) са победители в седмото издание на международния плувен турнир Black Sea Cup.

Надпреварата, чиито организатори са плувният шампион на България – ПСК "Черно море", община Варна, плувен комплекс "Приморски" и Българската федерация по плувни спортове, се проведе през уикенда във Варна. Главен съдия бе Вили Цеков.

Домакините от "Черно море" обогатиха клубната си витрина с нови 80 медала – 35 златни, 20 сребърнии и 25 бронзови

Най-добро представяне по точки на ФИНА при мъжете записа Дениел Нанков – 808 т., а при нежния пол – Тея Николова – 802 т. Техен треньор е Никола Петров.

След победителя в генералното класиране при мъжете Дениел Нанков се подредиха съотборникът му от "Черно море" Максим Манолов, Калоян Братанов, Ахмед Таталуи и Никола Караиванов.

При дамите втора след Екатерина Аврамова е състезателката на ПСК "Черно море" Тея Николова, следвана от Преслава Тошева, Лора Великова и Берил Чааръ. Призьорите получиха парични бонуси и плакети.

Многократната национална шампионка и рекордьорка на България Екатерина Аврамова, коментира, че е изключително щастлива от факта, че в тазгодишното издание на турнира е видяла нови, изгряващи таланти.

"Black Sea Cup беше добра тренировка за мен в навечерието на участието ми на турнир в Рим, където ще атакувам квота за олимпийските игри в Париж. Състезанието "Сете Коли" е от 21 до 23 юни в Рим, Италия", каза още Аврамова.

2024 © Варна е / снимки: ПСК "Черно Море", Евгени Ангелов и Личен архив на плувците
Още по темата:
Още по темата:

Започна онлайн регистрацията за плувния маратон Галата – Варна 2024 г.

Тазгодишното 84-то издание на най-старата плувна надпревара ще е на 4 август
Започна онлайн регистрацията за плувния маратон Галата – Варна 2024 г.

Стартира онлайн регистрацията за плувния маратон Галата – Варна 2024 г. Атрактивната надпревара е на 4 август, неделя. Записването на сайта на маратона varnamaraton.info ще продължи до 1 август включително. На тази дата в 17 часа платформата ще бъде затворена.

Всеки желаещ да участва в маратона трябва да се регистрира само в една от двете регистрационни форми – на български или на английски език. В момента на регистрация платформата генерира надпис "вие се регистрирахте успешно за маратона". Това е потвърждението за успешно записване на участниците. 

Плувци, които се регистрират повече от веднъж, ще бъдат заличавани от списъка, предупреждават организаторите. 

Таксата за участие на регистрираните онлайн е 30 лв. /15 евро, а тази за записване на място – 40 лв./20 евро.

Стартът на 84-ото издание на маратона ще бъде даден от Карантината, но в по-ранен час – 9:00 часа, обръщат внимание организаторите.

В състезанието имат право да участват всички желаещи плувци на възраст над 12 години. Трасето на плувния маратон от нос Галата до Втора буна на варненския плаж е около 5000 метра

Всички подробности около предстоящия старт, може да следите в сайта на плувния маратон. - www.varnamaraton.info/bg

2024 © Варна е / снимки: Пресцентър Община Варна, архив