Мобилно меню

Интригата във Varna Channel Cup се заплете

Медалистите ще станат ясни след последните гонки днес, награждаването се очаква след 17 часа, на Морска гара
Интригата във Varna Channel Cup се заплете

Въпреки, че западният вятър попречи третият ден на регата Varna Channel Cup в събота да започне с обещания старт на спинакер в канала, красиви гледки все пак имаше. По време на двете проведени гонки за деня, вятърът беше променлив и даде възможност на екипажите да покажат пълния арсенал от умения по и срещу вятъра.

При бързите лодки, клас ORC A, продължава да води Evil Woman с шкипер Петър Димитров (Melges 32), следвана от Шоколад (FARR 40 ONE-DESIGN) с шкипер, швейцарецът Франсоа Боп. Шоколад спечели двете гонки вчера, но все още има да наваксва в генералното класиране. За Шоколад днешният ден ще се окаже решаващ. След като изоставаше в класирането, яхтата с шкипер Франсоа Боп навакса след вчерашните много силни стартове, и се превърна в един от претендентите за купата. Трети е екипажът домакин- LZ Yachting 1991 (Grand Soleil 42R) с шкипер Лъчезар Братоев.

В клас ORC B водачи са Шимазен на Станислав Попчев, Маджика с шкипер Демир Иванов и Теодора с шкипер Мирослав Шопов.

Класирането в ORC P е както следва: UK Sailmaker на първа временна позиция с шкипер Михаил Копанов, Mint Milk на Калин Георгиев втори и временно трето място за Metch с шкипер Боян Костов, въпреки че вчера бяха декласирани заради сблъскване на знака.

ORC класовете се затварят с ORC C и следното временно класиране: Проксима (Свилен Дойков), Тера Дулор (Ивайло Вълчев), Уайт Уинг (Калоян Симеонов).

Днес предстои последният състезателен ден на Varna Channel Cup, в който варненци и гости града ще могат да наблюдават екипажите от Централния плаж и Морската градина. Награждаването ще е след 17ч. на Морска гара. Събитието се организира от LZ Yachting 1991 в партньорство с Община Варна.

В тазгодишното издание на регатата участват близо 40 яхти.

2023 © Варна е / снимки: Varna Channel Cup; Морско око

Варненец завоюва три медала от европейското по плуване

Максим Манолов спечели сребро на 100 м бруст и бронз на 50 и 200 м в същата дисциплина
Варненец завоюва три медала от европейското по плуване

Състезателят на ПСК Черно море Максим Манолов спечели сребърен медал в дисциплината 100 м бруст на европейското за юноши и девойки в Литва. Личен треньор на вицешампиона е Никола Петров.

Варненецът зае второ място на почетната стълбичка заедно с испанския плувец Кадевал Микола, който спря хронометрите на същото време като на българина – 1,01.10 мин.

Манолов обърна първи след първата дължина, но не успя да задържи лидерската позиция до края.

За възпитаника на Никола Петров това бе трето отличие на еврошампионата в Литва – по-рано Максим Манолов завоюва и два бронзови приза на 50 и 200 м бруст.

2024 © Варна е