Мобилно меню

Историческо постижение за КПС Варна през сезон 2023

За първи път варненският хегемон във водната топка е държавен медалист при всички свои участия в различните възрастови групи
Историческо постижение за КПС Варна през сезон 2023

Историческо постижение отчита отборът на КПС - Варна в края на сезон 2023 във водната топка. За първи път в  историята си варненският клуб е медалист при всички свои участия в различните възрастови групи. Ватерполистите на КПС Варна са шампиони на България при мъжете, юношите до 19 години  и момчетата до 15 години, вицешампион при децата до 13 години и бронзов медалист във възрастовите групи до 12 и до 11 години.

От КПС Варна подчертават, че съставите им във всяка възрастова група са се борили достойно във всеки мач, което означава че клубът върви в правилната посока.

„Искаме да изкажем огромна благодарност на всички родители и деятели на водната топка във Варна! Без вашата подкрепа децата от КПС Варна нямаше да изживеят тези неповторими емоции и нямаше да са това голямо семейство, което са в момента, нямаше да искат с цената на всичко да „пазят гърбовете си“ и да се борят заедно за всяка следваща победа!“

"Адмирации за работата си през изминалия сезон заслужават и треньорите на КПС Варна, работили с много ентусиазъм и търпение със своите възпитаници в клуба и дарили ги с безгранична вяра в техните способности и убеденост, че ще бъдат истински мъже, които успяват, не само в спорта, но и в живота. Защото КПС Варна е едно голямо семейство, което се подкрепя във всеки момент", обобщават от клуба.

2023 © Варна е / снимки: КСП Варна

Навръх 11-ия си рожден ден: Варненският клуб Астери се побратими с турски плувен клуб

Посещението бе в рамките на проведената от СК "Ата Бакъркьой" церемония "Best of Sports" за връчване на отличия на най-изявените свои спортисти за 2023
Навръх 11-ия си рожден ден: Варненският клуб Астери се побратими с турски плувен клуб

Представителите на Астери Джорджия Кадоглу и Богомил Яковчев посетиха Истанбул като официални гости на спортен клуб "Ата Бакъркьой" (Bakırköy Ata).

Посещението бе в рамките на проведената от СК "Ата Бакъркьой" церемония "Best of Sports" за връчване на отличия на най-изявените свои спортисти за 2023.

На награждаването присъстваха над 300 спортни деятели, журналисти и официални гости. 

По време на церемонията бе подписан протокол за международно сътрудничество между КПС "Астери" и СК "Ата Бакъркьой". Документът за побратимяване бе заявен пред всички гости от Джорджия Кадоглу и Салим Йълмаз от името на президента на СК "Бакъркьой Ата" Мурат Бюлбюл.

Специален плакет получи състезателят от КПС "Астери" - Ясен Бонев.

Саит Бабаоглу, почетен президент на СК "Ата Бакъркьой", обяви, че подписаният с КПС "Астери" протокол е началото на мащабен проект за обединяването на успешни спортни клубове в Алианс на побратимените клубове от всички балкански страни.

Спортен клуб "Ата Бакъркьой" е създаден през 1997 г. и обединява спортистите от един от най-модерните квартали на Истанбул - Бакъркьой. От своето създаване досега, клубът е обучил над 10 хиляди спортисти и е дал над 60 спортисти за националните отбори по плувни спортове на Турция.

От своя страна клуб по плувни спортове „Астери“ само за 10 години от своето съществуване се е доказал като един от най – успешните в плуването. Състезатели на клуба продължават да представят достойно България и да се класират в редица престижни плувни форуми като световни и европейски първенства в басейн, световни и европейски купи по плуване в открити води. Клубът има участие в две поредни младежки олимпийски игри през 2014-а в Нанджин и 2018-а в Буенос Айрес. През годините са подобрени множество национални рекорди и клубът е удостоен със стотици статуетки и плакети за постигнати високи спортни постижения. КПС „Астери“ притежава няколко титли за Отборен шампион на България на 50-метров басейн.

2024 © Варна е