Мобилно меню

LZ Yachting 1991 спечели Varna Channel Cup 

Купата на 10-ото юбилейно издание на регата беше връчена от легендата в световното спортно ветроходство Лука Девоти – сребърен медалист в клас Finn от Олимпийските игри в Сидни през 2000 година
LZ Yachting 1991 спечели Varna Channel Cup 

След девет проведени гонки и изключителна интрига до финала на надпреварата, екипажът на LZ Yachting 1991 с шкипер Лъчезар Брaтоев и състав Валери Гарнага, Радослав Гавраилов, Мая Ангелова, Елена Драгиева, Милен Минков, Александър Димитров и Йордан Кирилов, вдигна купата на 10-то юбилейно издание на регата Varna Channel Cup. Победата е двойна, тъй като екипажът е първи не само в класа на най-бързите яхти ORC A, но и в генералното класиране. Купата им беше връчена от легендата в световното спортно ветроходство Лука Девоти – сребърен медалист в клас Finn от Олимпийските игри в Сидни през 2000 година.

Тазгодишното юбилейно издание на регатата започна с безветрие, но постепенно условията се подобряваха и в деня на атрактивните канални гонки бяха реализирани три преминавания по дистанцията. Подходящият вятър се задържа и в последния състезателен ден, когато в четири много оспорвани гонки станаха ясни и шампионите.

В генералното класиране и в ORC A втори остана екипажът на яхта Kiara X с шкипер Георго Боев, а трети се подредиха от Шоколад с шкипер Михаил Копанов.

Класиране в останалите класове:

ORC B1

  • SHIMAZEN с шкипер Радослав Раев
  • MAGICA с шкипер Демир Иванов
  • Mowgli с шкипер Деян Кръстев

ORC P

  • Blue с шкипер Явор Колев
  • Scorpio с шкипер Мартин Пенев
  • Pilgrim с шкипер Иван Костадинов

ORC B2

  • Nimana с шкипер Георги Николов
  • THEODORA с шкипер Мирослав Шопов
  • Hygeia с шкипер Ангел Дипчиков

Събитието Varna Channel Cup се организира от яхт клуб LZ Yachting 1991 и СК „Ултрамарин”, с подкрепата на Община Варна и корпоративни спонсори.

2024 © Варна е / снимки: Varna Channel Cup; Яков Шустов

Започна онлайн регистрацията за плувния маратон Галата – Варна 2024 г.

Тазгодишното 84-то издание на най-старата плувна надпревара ще е на 4 август
Започна онлайн регистрацията за плувния маратон Галата – Варна 2024 г.

Стартира онлайн регистрацията за плувния маратон Галата – Варна 2024 г. Атрактивната надпревара е на 4 август, неделя. Записването на сайта на маратона varnamaraton.info ще продължи до 1 август включително. На тази дата в 17 часа платформата ще бъде затворена.

Всеки желаещ да участва в маратона трябва да се регистрира само в една от двете регистрационни форми – на български или на английски език. В момента на регистрация платформата генерира надпис "вие се регистрирахте успешно за маратона". Това е потвърждението за успешно записване на участниците. 

Плувци, които се регистрират повече от веднъж, ще бъдат заличавани от списъка, предупреждават организаторите. 

Таксата за участие на регистрираните онлайн е 30 лв. /15 евро, а тази за записване на място – 40 лв./20 евро.

Стартът на 84-ото издание на маратона ще бъде даден от Карантината, но в по-ранен час – 9:00 часа, обръщат внимание организаторите.

В състезанието имат право да участват всички желаещи плувци на възраст над 12 години. Трасето на плувния маратон от нос Галата до Втора буна на варненския плаж е около 5000 метра

Всички подробности около предстоящия старт, може да следите в сайта на плувния маратон. - www.varnamaraton.info/bg

2024 © Варна е / снимки: Пресцентър Община Варна, архив