Мобилно меню

ПСК Черно море с нов президент

Бивш заместник министър на транспорта в кабинета на Кирил Петков оглавява осемкратния шампион по плуване
ПСК Черно море с нов президент

Нов президент застава начело на плувния шампион на България ПСК Черно море. Владимир Върбанов, бизнесмен, бивш заместник министър на транспорта в кабинета на Кирил Петков, встъпи официално в длъжност, след като бе избран единодушно по време на отчетно-изборно събрание на клуба, съобщават от пресслужбата на ПСК Черно море.

Върбанов наследява на председателския пост Филип Ромбаут, който управлява осемкратния шампион по плуване ПСК Черно море изключително успешно. Ромбаут остава почетен председател на клуба. Зам.-председател на шампионите е Добромир Вълев.

„Благодаря за доверието! Ще вложа всички свои знания, умения и контакти ПСК Черно море да бъде фактор в плувна България и всички да се съобразяват с него! Трябва всички заедно да продължаваме да работим в една посока – ръководство, треньори, състезатели и родители. С всеотдайност и професионализъм. Това е пътят, който ще ни води уверено към успеха!”, заяви Върбанов.

Филип Ромбаут отбеляза, че периодът, в който е имал щастието да ръководи шампиона на България, му е донесъл невероятна емоция.

„Когато виждаш, че има екип от треньори, които са най-добрите в България, плувци, които са невероятни приятели и години наред са на върха, се чувстваш невероятно горд и щастлив! Радвам се, че оставям клуба в добро състояние. Но винаги може и още!”, подчерта Ромбаут и благодари за гласуваното му доверие да остане почетен председател на клуба.

„Това е интересен жест, който не очаквах. Продължавам да помагам. Продължаваме традицията, която създадохме с много ентусиазъм и любов - турнирите Lucky Hunt и 1000 х 1000. И през 2024 г. ще дойда да плувам в маратона Галата – Варна", обеща Ромбаут.

Главният треньор на черноморци Никола Петров, който работи в екип с Борислав Георгиев, Калоян Георгиев, Доротея Славкова и Меглена Николова, изрази задоволството си, че за осма поредна година ПСК Черно море е на върха в родното плуване.

„Завършваме като шампиони на България във всички възрасти. Това е стандарт, който гоним всяка година и се опитваме да го поддържаме. В професионално отношение с целия екип на клуба и организацията, която сме изградили, успяваме с общи усилия да поддържаме високо ниво. Занапред целим да бъдем разпознаваеми не само на националната, но и на европейската и международната сцена”, подчерта Петров.

Той добави, че през 2023 г. към отбора са се присъединили състезатели от няколко български клуба, чието желание е да допринесат за успешното му развитие.

„Виждам, че от младото поколение в ПСК Черно море има прекрасни попълнения с потенциал, който могат да развият в бъдеще. В тях е нашата надежда. Целта на нашия треньорски екип е да дадем възможност на децата да стигнат тавана на възможностите си. Да развият върховия си потенциал”, обобщи Петров.

Главният треньор на клуба съобщи, че състезателите на Черно море подновяват тренировки веднага след Нова година. Първото състезание, което им предстои, е през февруари в Бургас. През март следва отборен шампионат, а в началото на април ще участват в турнира „Мултинейшън”.

„Ще има и европейско първенство по плуване за юноши и мъже. И, разбира се, олимпийски игри. Дай Боже, всичко да се развие по мечтания от нас начин и да класираме поне един плувец на олимпиада”, отбеляза Петров.

2024 © Варна е

Навръх 11-ия си рожден ден: Варненският клуб Астери се побратими с турски плувен клуб

Посещението бе в рамките на проведената от СК "Ата Бакъркьой" церемония "Best of Sports" за връчване на отличия на най-изявените свои спортисти за 2023
Навръх 11-ия си рожден ден: Варненският клуб Астери се побратими с турски плувен клуб

Представителите на Астери Джорджия Кадоглу и Богомил Яковчев посетиха Истанбул като официални гости на спортен клуб "Ата Бакъркьой" (Bakırköy Ata).

Посещението бе в рамките на проведената от СК "Ата Бакъркьой" церемония "Best of Sports" за връчване на отличия на най-изявените свои спортисти за 2023.

На награждаването присъстваха над 300 спортни деятели, журналисти и официални гости. 

По време на церемонията бе подписан протокол за международно сътрудничество между КПС "Астери" и СК "Ата Бакъркьой". Документът за побратимяване бе заявен пред всички гости от Джорджия Кадоглу и Салим Йълмаз от името на президента на СК "Бакъркьой Ата" Мурат Бюлбюл.

Специален плакет получи състезателят от КПС "Астери" - Ясен Бонев.

Саит Бабаоглу, почетен президент на СК "Ата Бакъркьой", обяви, че подписаният с КПС "Астери" протокол е началото на мащабен проект за обединяването на успешни спортни клубове в Алианс на побратимените клубове от всички балкански страни.

Спортен клуб "Ата Бакъркьой" е създаден през 1997 г. и обединява спортистите от един от най-модерните квартали на Истанбул - Бакъркьой. От своето създаване досега, клубът е обучил над 10 хиляди спортисти и е дал над 60 спортисти за националните отбори по плувни спортове на Турция.

От своя страна клуб по плувни спортове „Астери“ само за 10 години от своето съществуване се е доказал като един от най – успешните в плуването. Състезатели на клуба продължават да представят достойно България и да се класират в редица престижни плувни форуми като световни и европейски първенства в басейн, световни и европейски купи по плуване в открити води. Клубът има участие в две поредни младежки олимпийски игри през 2014-а в Нанджин и 2018-а в Буенос Айрес. През годините са подобрени множество национални рекорди и клубът е удостоен със стотици статуетки и плакети за постигнати високи спортни постижения. КПС „Астери“ притежава няколко титли за Отборен шампион на България на 50-метров басейн.

2024 © Варна е