Мобилно меню

ПСК Черно море с нов президент

Бивш заместник министър на транспорта в кабинета на Кирил Петков оглавява осемкратния шампион по плуване
ПСК Черно море с нов президент

Нов президент застава начело на плувния шампион на България ПСК Черно море. Владимир Върбанов, бизнесмен, бивш заместник министър на транспорта в кабинета на Кирил Петков, встъпи официално в длъжност, след като бе избран единодушно по време на отчетно-изборно събрание на клуба, съобщават от пресслужбата на ПСК Черно море.

Върбанов наследява на председателския пост Филип Ромбаут, който управлява осемкратния шампион по плуване ПСК Черно море изключително успешно. Ромбаут остава почетен председател на клуба. Зам.-председател на шампионите е Добромир Вълев.

„Благодаря за доверието! Ще вложа всички свои знания, умения и контакти ПСК Черно море да бъде фактор в плувна България и всички да се съобразяват с него! Трябва всички заедно да продължаваме да работим в една посока – ръководство, треньори, състезатели и родители. С всеотдайност и професионализъм. Това е пътят, който ще ни води уверено към успеха!”, заяви Върбанов.

Филип Ромбаут отбеляза, че периодът, в който е имал щастието да ръководи шампиона на България, му е донесъл невероятна емоция.

„Когато виждаш, че има екип от треньори, които са най-добрите в България, плувци, които са невероятни приятели и години наред са на върха, се чувстваш невероятно горд и щастлив! Радвам се, че оставям клуба в добро състояние. Но винаги може и още!”, подчерта Ромбаут и благодари за гласуваното му доверие да остане почетен председател на клуба.

„Това е интересен жест, който не очаквах. Продължавам да помагам. Продължаваме традицията, която създадохме с много ентусиазъм и любов - турнирите Lucky Hunt и 1000 х 1000. И през 2024 г. ще дойда да плувам в маратона Галата – Варна", обеща Ромбаут.

Главният треньор на черноморци Никола Петров, който работи в екип с Борислав Георгиев, Калоян Георгиев, Доротея Славкова и Меглена Николова, изрази задоволството си, че за осма поредна година ПСК Черно море е на върха в родното плуване.

„Завършваме като шампиони на България във всички възрасти. Това е стандарт, който гоним всяка година и се опитваме да го поддържаме. В професионално отношение с целия екип на клуба и организацията, която сме изградили, успяваме с общи усилия да поддържаме високо ниво. Занапред целим да бъдем разпознаваеми не само на националната, но и на европейската и международната сцена”, подчерта Петров.

Той добави, че през 2023 г. към отбора са се присъединили състезатели от няколко български клуба, чието желание е да допринесат за успешното му развитие.

„Виждам, че от младото поколение в ПСК Черно море има прекрасни попълнения с потенциал, който могат да развият в бъдеще. В тях е нашата надежда. Целта на нашия треньорски екип е да дадем възможност на децата да стигнат тавана на възможностите си. Да развият върховия си потенциал”, обобщи Петров.

Главният треньор на клуба съобщи, че състезателите на Черно море подновяват тренировки веднага след Нова година. Първото състезание, което им предстои, е през февруари в Бургас. През март следва отборен шампионат, а в началото на април ще участват в турнира „Мултинейшън”.

„Ще има и европейско първенство по плуване за юноши и мъже. И, разбира се, олимпийски игри. Дай Боже, всичко да се развие по мечтания от нас начин и да класираме поне един плувец на олимпиада”, отбеляза Петров.

2024 © Варна е

Варненец завоюва три медала от европейското по плуване

Максим Манолов спечели сребро на 100 м бруст и бронз на 50 и 200 м в същата дисциплина
Варненец завоюва три медала от европейското по плуване

Състезателят на ПСК Черно море Максим Манолов спечели сребърен медал в дисциплината 100 м бруст на европейското за юноши и девойки в Литва. Личен треньор на вицешампиона е Никола Петров.

Варненецът зае второ място на почетната стълбичка заедно с испанския плувец Кадевал Микола, който спря хронометрите на същото време като на българина – 1,01.10 мин.

Манолов обърна първи след първата дължина, но не успя да задържи лидерската позиция до края.

За възпитаника на Никола Петров това бе трето отличие на еврошампионата в Литва – по-рано Максим Манолов завоюва и два бронзови приза на 50 и 200 м бруст.

2024 © Варна е