Мобилно меню

Регатата "Кор Кароли" започва на 13 август

Награждаването на победителите ще е навръх празника на Варна
Регатата "Кор Кароли" започва на 13 август

Двадесет и третото издание на регатата "Кор Кароли" ще се проведе във Варна в периода 13-15 август. Финалът на тазгодишното издание е съчетано и с изпращането на българския ветроходец – Павлин Надворни, който на Празника на Варна - 15 август, ще отплава от Морска гара - Варна, за да вземе участие в околосветската регата за самотни мореплаватели "Global Solo Challenge".

Регатата "Кор Кароли" е създадена в памет на кап. Георги Георгиев – първият българин, обиколил земното кълбо с яхта през 1976 – 1977 г. От създаването си през 2001 година досега, регата носеща името на яхтата на кап. Георгиев, с която той осъществява своето плаване, се е наложила като най-зрелищното състезание за килови яхти провеждано в страната.  

Ето и пълната програма за регата "Кор Кароли" 2023:

13 август: 9.00 ч. - Старт гонка 2   Св. Влас - Варна

14 август: 9.00 ч. - Старт гонка 3 Варна – "Аладжа банка" - Варна

15 август: 11.00 ч. - Иншорни гонки за Денят на Варна, в залива пред града като атракция за празника; 18.30 ч. - Награждаване и закриване на регатата; 19.00 ч. - Церемония по изпращане на Павлин Надворни за участието му в регата "Global Solo Challenge"

2023 © Варна е / снимки: Регата Кор Кароли

Варненец завоюва три медала от европейското по плуване

Максим Манолов спечели сребро на 100 м бруст и бронз на 50 и 200 м в същата дисциплина
Варненец завоюва три медала от европейското по плуване

Състезателят на ПСК Черно море Максим Манолов спечели сребърен медал в дисциплината 100 м бруст на европейското за юноши и девойки в Литва. Личен треньор на вицешампиона е Никола Петров.

Варненецът зае второ място на почетната стълбичка заедно с испанския плувец Кадевал Микола, който спря хронометрите на същото време като на българина – 1,01.10 мин.

Манолов обърна първи след първата дължина, но не успя да задържи лидерската позиция до края.

За възпитаника на Никола Петров това бе трето отличие на еврошампионата в Литва – по-рано Максим Манолов завоюва и два бронзови приза на 50 и 200 м бруст.

2024 © Варна е