Мобилно меню

Ватерполистите на КПС Варна защитиха шампионската си титла при мъжете

15-годишните състезатели на клуба също станаха държавни първенци в своята възрастова група
Ватерполистите на КПС Варна защитиха шампионската си титла при мъжете

Мъжкият отбор на КПС Варна защити шампионската си титла. Ватерполистите на Найден Найденов се наложиха на финала над градския съперник от Комодор с 11:7.

Треньорът на шампионите беше категоричен, че състезателите му са победили благодарение на класата, която притежават.

„Получи се страхотен мач, а публиката създаде невероятна атмосфера на препълнените трибуни на басейна. Двата отбора показаха мъжка игра, но победата заслужи тимът на КПС Варна.“

Найден Найденов отбеляза, че отчита и грешките, които състезателите му са направили във финалния турнир при мъжете и в последния сблъсък за титлата, и ще продължат да работят за отстраняването им.

Няколко часа по-рано 15 годишните ватерполисти на КПС Варна също станаха шампиони в Държавното първенство за тази възраст. Съперник във финала отново беше отборът на Комодор, като при 15-годишните успехът на КПС Варна дойде след 12:6.

Старши треньорът Найден Найденов подчерта, че е изключително горд с представянето на малките надежди на клуба не само във финалния сблъсък, но и в цялото първенство.

„15-годишните ни ватерполисти играха прекрасно през целия сезон, демонстрираха отлична подготовка и не допуснаха нито една загуба. Във финала те спазиха тактическата дисциплина и това даде резултат.“

Екипът на КПС Варна изрази и огромната си благодарност към публиката, подкрепила всеотдайно отбора и в двата финални сблъска. „Ние чувствахме тяхната подкрепа във всеки важен момент. Това беше един от водещите фактори и без него ние нямаше да успеем“, отбелязват от КПС Варна.

Ватерполистите на Найден Найденов получиха поздравления за категоричния успех от кмета на Варна Иван Портних и директора на общинската дирекция „Спорт“ Кристиан Димитров.

2023 © Варна е / снимки: Пресцентър Община Варна

Навръх 11-ия си рожден ден: Варненският клуб Астери се побратими с турски плувен клуб

Посещението бе в рамките на проведената от СК "Ата Бакъркьой" церемония "Best of Sports" за връчване на отличия на най-изявените свои спортисти за 2023
Навръх 11-ия си рожден ден: Варненският клуб Астери се побратими с турски плувен клуб

Представителите на Астери Джорджия Кадоглу и Богомил Яковчев посетиха Истанбул като официални гости на спортен клуб "Ата Бакъркьой" (Bakırköy Ata).

Посещението бе в рамките на проведената от СК "Ата Бакъркьой" церемония "Best of Sports" за връчване на отличия на най-изявените свои спортисти за 2023.

На награждаването присъстваха над 300 спортни деятели, журналисти и официални гости. 

По време на церемонията бе подписан протокол за международно сътрудничество между КПС "Астери" и СК "Ата Бакъркьой". Документът за побратимяване бе заявен пред всички гости от Джорджия Кадоглу и Салим Йълмаз от името на президента на СК "Бакъркьой Ата" Мурат Бюлбюл.

Специален плакет получи състезателят от КПС "Астери" - Ясен Бонев.

Саит Бабаоглу, почетен президент на СК "Ата Бакъркьой", обяви, че подписаният с КПС "Астери" протокол е началото на мащабен проект за обединяването на успешни спортни клубове в Алианс на побратимените клубове от всички балкански страни.

Спортен клуб "Ата Бакъркьой" е създаден през 1997 г. и обединява спортистите от един от най-модерните квартали на Истанбул - Бакъркьой. От своето създаване досега, клубът е обучил над 10 хиляди спортисти и е дал над 60 спортисти за националните отбори по плувни спортове на Турция.

От своя страна клуб по плувни спортове „Астери“ само за 10 години от своето съществуване се е доказал като един от най – успешните в плуването. Състезатели на клуба продължават да представят достойно България и да се класират в редица престижни плувни форуми като световни и европейски първенства в басейн, световни и европейски купи по плуване в открити води. Клубът има участие в две поредни младежки олимпийски игри през 2014-а в Нанджин и 2018-а в Буенос Айрес. През годините са подобрени множество национални рекорди и клубът е удостоен със стотици статуетки и плакети за постигнати високи спортни постижения. КПС „Астери“ притежава няколко титли за Отборен шампион на България на 50-метров басейн.

2024 © Варна е