Мобилно меню

Яхта Evil Woman води в регатата Varna Channel Cup

Състезанието завършва в неделя, а гонките продължават до 17 часа и може да се наблюдават от Централния плаж във Варна
Яхта Evil Woman води в регатата Varna Channel Cup

Невероятно зрелище предложиха на варненци първите два състезателни дни на регата Varna Channel Cup. Близо 40 яхти участват в състезанието, което е единствената за България канална гонка море-езеро, малко са и в световен мащаб регати от подобен тип.

Първият състезателен ден на Varna Channel Cup започна точно в 11 часа в петък. След края му, лидер в класирането при бързите лодки (Клас ORC A) е яхтата Evil Woman с шкипер Петър Димитров, втори са LZ Yachting 1991 с шкипер Лъчезар Братоев, а тройката се затваря от Алекса с шкипер Александър Александров.

Деветото издание на Varna Channel Cup приключва в неделя, а официалното награждаване на победителите се очаква около 17 ч. на Морска гара – Варна. Преди това състезанието може да бъде наблюдавано удобно от Централния плаж, в района на Морско казино и вълнолома. 

Регатата се организира от яхт клуб ЛЗ яхтинг 1991 и Община Варна.

2023 © Варна е / снимки: Varna Channel Cup

Варненецът Александър Григоров спечели Мастър световното първенство по кану-каяк за 2024 г.

Състезателят на СК "Черно море - Бриз кану-каяк" беше безапелационен на 500 м, а по-малко от четири стотни го разделиха от втора за него световна титла на 200 метра
Варненецът Александър Григоров спечели Мастър световното първенство по кану-каяк за 2024 г.

Състезателят на варненския клуб "Черно море - Бриз кану-каяк" Александър Григоров е световен шампион след участието си в Мастър световното първенство по кану-каяк за 2024 г. На гребния канал в Пловдив, варненецът стана безапелационен победител в дисциплината едноместно кану на 500 м. с време 1:59:540, като остави на повече от шест секунди след себе си втория - поляка Симон Цайбъл. Бронза грабна украинецът Олександър Гълъбов.

В дисциплината едноместно кану на 200 м. след невероятно оспорвана битка и фотофиниш Григоров е световен вицешампион, като по-малко от четири стотни го разделиха от втора за него световна титла.

СК "Черно море - Бриз кану-каяк" имаше още един представител на световното първенство в Пловдив - Стелян Железов, който спечели два бронзови медала в едноместния каяк на 200 м. и на 500 м. след безупречно изпълнени тактически пробягвания.

2024 © Варна е