Мобилно меню

Започна регата Трети март

13 лодки Ял 6 от 10 клуба се състезават във Варненското езеро, призьорите ще станат ясни в неделя - 5 март
Започна регата Трети март
85

 

67-ото издание на ветроходната регата Трети март започна във Варненското езеро в акваторията на водната база на спортен клуб "Черно море - Бриз", който е домакин на състезанието. По традиция с регата Трети март се открива ветроходният сезон у нас.

Състезанието бе открито навръх националния празник. В надпреварата се включиха 13 лодки Ял 6 от 10 клуба - София, Балчик, Варна, Казанлък, Бургас, Видин, Козлодуй, Шумен, Търговище. Призьорите ще станат ясни в неделя - 5 март.

Регатата е държавно първенство за ветроходци за всички възрасти в клас Ял 6. В трите състезателни дни са предвидени 7 гонки, като регатата е валидна при проведени най-малко 3 гонки.

Главен съдия на надпреварата е Росен Марангозов, протестната комисия ръководи Тодор Иванов.

Регата Трети март се организира от Морски клуб Приятели на морето и СК Черно море Бриз със съдействието на община Варна и българска федерация ветроходство. 

2023 © Варна е

Над 100 състезатели участват в международната регата "Варна"

Неделя е последният състезателен ден
Над 100 състезатели участват в международната регата "Варна"
64

Над 100 състезатели участват в международната регата "Варна", която се провежда от 12 до 14 май в акваторията на Варненския залив. Организатори на събитието са яхт клуб "Кап. Г. Георгиев - Порт Варна", със съдействието на Община Варна и спонсори. Надпревари се провеждат в класовете Оптимист, ILCA 4, ILCA6 и ILACA 7, 420 и Finn. Главен съдия е Пламен Георгиев.

Неделя е последният състезателен ден за международната регата "Варна". Гонки в залива ще се провеждат от 11 до 16 ч. и може да бъдат наблюдавани от брега.

Награждаването на победителите ще се проведе в 18 часа. Тогава ще бъде и официалното закриване на регатата.

2023 © Варна е