Мобилно меню

Волейнационалите стартират срещу Испания на Европейското във Варна

Женският ни национален отбор ще започне участието си в група В на първенството на Стария континент в Италия срещу Хърватия
Волейнационалите стартират срещу Испания на Европейското във Варна
34

Европейската конфедерация по волейбол CEV обяви програмата по дни за предстоящите през 2023-та Европейски първенства при мъжете и жените. 

Морската ни столица Варна приема група В в груповата фаза от надпреварата, а освен нашите лъвове, ще наблюдаваме отборите на Испания, Словения, Финландия, Украйна и Хърватия. 

Волейболистите на Пламен Константинов ще излязат за първата си битка на 29 август срещу тима на Испания. Следват мачове с Финландия на 31 август и Украйна на 2 септември. Срещу тима на Хърватия излизаме на 3-ти, а в последния двубой в груповата фаза ще се срещнем с тима на Словения на 5 септември. 

Националният ни отбор жени също попадна в група В, която ще се проведе в Италия. Лъвиците ни ще излязат за първа битка в груповата фаза на 16 август срещу тима на Хърватия, а на следващия ден ще е и вторият им мач срещу Босна и Херцеговина. Двубоят срещу Италия ще е на 19 август, а в последните два мача срещаме Румъния и Швейцария, съответно на 22 и 23 август.

2022 © Варна е
Още по темата: Волейбол Евро
Още по темата: Волейбол Евро