Мобилно меню

Дете си поръча храна за 1000 долара от телефона на баща си

Момченцето взело устройството само да си поиграе, но усетило лек глад и направило внушителната поръчка
Дете си поръча храна за 1000 долара от телефона на баща си
71

Мейсън Стоунхаус, шестгодишно дете, си поръча храна за вкъщи на стойност 1000 долара от телефона на баща си. Една вечер детето от американския щат Мичиган взема устройството, за да си поиграе, а след това решва, че е време за лека закуска… или пък за много закуски, съобщава Би Би Си.

Малко по-късно домът на семейството бил "засипан" с доставка на скариди, пици, сандвичи, пържени картофи, ориз, сладоледи и още много други вкусотии.

"Дадох му телефона си и след това насочих вниманието си към друго, гледах мач по телевизията", споделя бащата.

"Поръчах си повече от 12 порции пържени картофи", разказва шестгодишното дете.

"Беше направил сметка за 439 долара, а към всяка поръчка беше добавил и бакшиш от 25%", допълва бащата на гладника.

Той учи сина си да има отговорно отношение към парите. Преди да почувства големия си апетит, Мейсън имал спестявания от 115 долара в касичката си. Сега казва, че му е останал само 1 цент, понеже родителите му поискали той да им даде парите, които е събирал във времето, за да покрие поне част от сметката, която е направил.

2023 © Варна е / източник: BBC

Фалира поредна голяма банка в САЩ

Фалитът на банка “Сигничър” е третият най-голям в американската банкова история
Фалира поредна голяма банка в САЩ
42

Държавният регулатор в САЩ затвори базираната в Ню Йорк банка “Сигничър” в неделя. Това е третият най-голям фалит в американската банкова история, съобщава “Ройтерс”.

В петък фалира „Банката на силициевата долина” (SVB). Тя беше шестнадесетата по размер на активите в страната. Нейният фалит беше вторият по големина в историята на САЩ и най-големият след финансовата криза от 2008 г.

Федералната корпорация за гарантиране на депозитите (FDIC) пое контрола върху “Сигничър”, която е имала активи на стойност 110,36 милиарда долара и 88,59 милиарда долара депозити в края на миналата година.

Всички застраховани вложители на двете банки ще бъдат компенсирани и „никакви загуби няма да бъдат поети от данъкоплатците”, обявиха в съвместно изявление Министерството на финансите на САЩ и другите банкови регулатори.

Президентът на Съединените щати Джо Байдън обеща да потърси „пълна отговорност” от хората, отговорни за фалитите, уверявайки американците, че няма опасност за депозитите им:

„Твърдо съм решен да потърся пълна отговорност от виновните за тази бъркотия и да продължа усилията ни за засилване на надзора и регулирането на по-големите банки, за да не се окажем отново в такова положение”.

„Американският народ и бизнес могат да имат пълната увереност, че банковите им депозити ще бъдат на разположение, когато имат нужда от тях”, добави Байдън в Туитър.

2023 © Варна е