Мобилно меню

Напусна ни обичан актьор от сериала "Приятели"

54-годишният Матю Пери е открит мъртъв в дома си
Напусна ни обичан актьор от сериала "Приятели"

Почина Матю Пери - звездата от хитовия американски сериал "Приятели", информира БНТ. Актьорът, който изигра Чандлър Бинг, е бил намерен мъртъв в дома си на 54-годишна възраст. Открит е в джакузито в дома му в Лос Анджелис.

Американски медии съобщават, че на мястото не са открити следи от насилие. По ирония на съдбата, последният пост на Пери в Инстаграм от 23 октомври е негова снимка в басейн или джакузи.

Пери е роден в Канада, където учи заедно с премиера Джъстин Трюдо. Най-известен е с ролята на Чандлър от сериала "Приятели", който се излъчва 10 сезона в периода от 1994 до 2004 година. През годините Матю Пери страда от алкохолна и наркотична зависимост. Преди години признава, че не помни заснемането на три години от сериала "Приятели".

2023 © Варна е

Децата във Великобритания с най-богат алкохолен опит в света

Проучване на СЗО показва, че повече от половината от британските деца до 13-годишна възраст са употребявали алкохол
Децата във Великобритания с най-богат алкохолен опит в света

Великобритания е с най-много злоупотреби с алкохол сред децата в световен мащаб, а повече от половината деца в Англия, Шотландия и Уелс са пили алкохол до 13-годишна възраст, сочи доклад на Световната здравна организация.

Проучването, едно от най-големите по рода си на СЗО, разглежда данни за периода 2021-22 г. на 280 000 деца на възраст 11, 13 и 15 години от 44 държави, които са били анкетирани, относно употребата на алкохол и цигари.

Анализът установи, че Великобритания има сериозен проблем със злоупотребата с алкохол от непълнолетни. Повече от една трета от момчетата (35%) и момичетата (34%) са употребявали алкохол до 11-годишна възраст, а до 13 години 57% от момичетата и 50% от момчетата в Англия са употребявали алкохол – най-високият процент, включен в анализа.

Повече от половината момичета (55%) и момчета (56%) в Англия от семейства с по-високи доходи казват, че са пили алкохол през живота си, в сравнение с 50% от момичетата и 39% от момчетата от среди с по-ниски доходи.

Анализът установи също, че момичетата на възраст 13 и 15 години във Великобритания пият и пушат повече от момчетата на същата възраст.

2024 © Варна е