Мобилно меню

Ново силно земетресение в Източна Турция, има срутени сгради

Трусът с магнитуд 5,6 е бил на дълбочина от 5 километра и е предизвикал рухване на няколко сгради
Ново силно земетресение в Източна Турция, има срутени сгради
36

Земетресение с магнитуд 5,6 беше регистрирано в Източна Турция. Трусът е бил на дълбочина от 5 километра и е предизвикал рухване на няколко сгради.

Епицентърът на днешното земетресение е в град Йешилюрт в окръг Малатия. Това е един от 11-те най-тежко засегнати окръга от силните земетресения на 6 февруари.

Турското министерство на правосъдието арестува близо 200 души за предполагаемо лошо строителство на сгради след катастрофалните земетресения, които отнеха живота на близо 50 000 души в Турция и Сирия.

По данни на министерството 626 души са заподозрени, след като сградите са се срутили напълно или са били сериозно повредени.

Някои от заподозрените са загинали вследствие на самото земетресение, а други все още се издирват от полицията. По данни на агенцията за бедствия в страната са се срутили над 5700 сгради, а целостта на постройките в засегнатите региони се проверява.

След предишни бедствия строителните норми бяха затегнати, което имаше за цел да гарантира, че съвременните сгради могат да издържат на трусове като този, който удари Турция. Въпреки това много от повредените сгради в засегнатия от земетресението регион изглежда са били нови.

2023 © Варна е

Depeche Mode ни напомнят, че сме смъртни с последния си албум

Това е първият проект на групата, издаден след смъртта на кийбордиста Анди Флетчър, който почина през май 2022 г.
Depeche Mode ни напомнят, че сме смъртни с последния си албум
10

 

15-ият студиен албум на Depeche Mode, "Memento Mori", излезе днес. Двамата централни музиканти от Depeche Mode - Мартин Гор и Дейв Ган вече продължават без ученическия си приятел.

"Всичко се усеща различно. Всичко, което сме правили."

Така фронтменът и текстописец на Depeche Mode Дейв Геън обобщава живота на бандата след смъртта на Анди Флетчър през 2022 г.

Геън и съоснователят на групата Мартин Гор продължават напред с последния си албум "Memento Mori", в превод от латински: „Помни, че си смъртен“.

Дейността на Depeche Mode протича по отдавна утвърден модел. Нов  албум на четири или пет години с мащабна промоционална кампания, последвана от световно турне, което гарантирано ще бъде разпродадено по целия свят. 

2023 © Варна е