Мобилно меню

Отиде си популярната певица Шиниъд О'Конър

Изпълнителката на "Nothing Compares 2 U" е напуснала този свят на 56-годишна възраст
Отиде си популярната певица Шиниъд О'Конър

На 56-годишна възраст почина певицата Шиниъд О'Конър, информира БНТ, като се позовава на ирландски медии.

Родената в Ирландия изпълнителка доби световна слава през 1990 година с изпълнението на хита "Nothing Compares 2 U", написан от Принс. Клипът има близо 400 милиона гледания в YouTube.

В някои среди ще бъде запомнена и с жеста си, при който скъса снимка на папа Йоан Павел Втори по време на телевизионно участие в шоуто "Събота вечер на живо" по NBC.

Шиниъд О'Конър беше известна и с прямите си позиции по теми като религията, секса, феминизма и войната. През 2018-та тя прие Исляма и се прекръсти на Шухада Садакат, но продължаваше артистичните си изяви под истинското си име.

В началото на миналата година певицата изгуби сина си Шейн, който сам отне живота си на 17-годишна възраст.

"Музиката ѝ беше обичана по цял свят и талантът ѝ беше безподобен и извън сравнение", написа ирландският премиер Лео Варадкар в платформата X, както вече се нарича бившата Туитър.

2023 © Варна е

Илиана Иванова е одобрена за еврокомисар

Кандидатурата ѝ е утвърдена от ЕП с голямо мнозинство, Иванова ще запази ресорите на Габриел - иновации и образование
Илиана Иванова е одобрена за еврокомисар

С  522 гласа "за", 27 "против" и 51 "въздържал се" Европейският парламент одобри за еврокомисар Илиана Иванова. Тя поема поста на еврокомисар за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта. В пленарната зала в Страсбург присъстваха 600 евродепутати, информира Нова телевизия.

До избирането на Илиана Иванова се стигна, след като миналата седмица комисиите дадоха зелена светлина за кандидатурата ѝ, а гласуването днес, което е последната стъпка от процедурата, бе само формалност.

Иванова запазва ресорите на Мария Габриел “Наука, младеж, образование и култура” и въпреки малкото време, с което разполага, си постави реалистична програма по приоритети.  Откакто страната ни членува в ЕС, нашите комисари са винаги жени, а половото равенство е приоритет в европейските институции.

2023 © Варна е / снимки: Фейсбук