Мобилно меню

Отиде си популярната певица Шиниъд О'Конър

Изпълнителката на "Nothing Compares 2 U" е напуснала този свят на 56-годишна възраст
Отиде си популярната певица Шиниъд О'Конър

На 56-годишна възраст почина певицата Шиниъд О'Конър, информира БНТ, като се позовава на ирландски медии.

Родената в Ирландия изпълнителка доби световна слава през 1990 година с изпълнението на хита "Nothing Compares 2 U", написан от Принс. Клипът има близо 400 милиона гледания в YouTube.

В някои среди ще бъде запомнена и с жеста си, при който скъса снимка на папа Йоан Павел Втори по време на телевизионно участие в шоуто "Събота вечер на живо" по NBC.

Шиниъд О'Конър беше известна и с прямите си позиции по теми като религията, секса, феминизма и войната. През 2018-та тя прие Исляма и се прекръсти на Шухада Садакат, но продължаваше артистичните си изяви под истинското си име.

В началото на миналата година певицата изгуби сина си Шейн, който сам отне живота си на 17-годишна възраст.

"Музиката ѝ беше обичана по цял свят и талантът ѝ беше безподобен и извън сравнение", написа ирландският премиер Лео Варадкар в платформата X, както вече се нарича бившата Туитър.

2023 © Варна е

Напусна ни Роберто Кавали

Италианският моден дизайнер си е отишъл на 83 години
Напусна ни Роберто Кавали

Италианският моден дизайнер Роберто Кавали е починал на 83 години.

Неговото влечение към ярките животински мотиви и изкусните му творения го превръщат в любимец на международния светски живот в продължение на десетилетия, отбелязва NOVA.

Дизайнерът е починал в дома си във Флоренция след дълго боледуване.

Кавали е роден на 15 ноември 1940 година във Флоренция. Той е известен със създаването на едни от най-дръзките и сложни тоалети в модната индустрия. Името му се свързва с „пясъчните“ дънки, които се превърнаха в стандарт за производителите на деним.

Роберто Кавали е част от артистично семейство. Дядо му Джузепе Роси е бил един от членовете на италианското артистично движение Макиайоли и неговата работа може да се види в галерията „Уфици“, а майка му е била известна със своите шивашки умения.

Като студент в институт по изкуствата, Роберто Кавали създава серия от флорални принтове, използвайки техника за плетка и новаторски начини за печат върху кожа.

Постепенно дизайнерът започва да прави масивни пачуърк модели от различни материали. С тази си работа, Кавали привлича вниманието на Pierre Cardin и Hermes. На 32-годишна възраст дебютира първата си линия за прет-а-порте в Париж.

"Скъпи Роберто, може вече да не си физически тук с нас, но знам, че винаги ще усещам духа ти с мен. Най-голямата чест в кариерата ми е да работя под вашето наследство и да създавам за марката, която сте основавали с такава визия и стил. Почивай в мир, ще ни липсваш и си обичан от толкова много хора, че името ти ще продължи, като фар за вдъхновение за другите и особено за мен”, казва Фаусто Пуглиси, творчески директор на компанията Roberto Cavalli.

"Фирмата Roberto Cavalli споделя съболезнования за загубата на семейството на г-н Кавали. Неговото наследство остава постоянен източник на вдъхновение”, обявява Серхио Азолари, изпълнителен директор на компанията.

2024 © Варна е