Мобилно меню

Инициатива "Рицари в киберпространството" стартира във Варна

Ще се предлага обучение по киберсигурност за студенти, преподаватели, психолози и учители
Инициатива "Рицари в киберпространството" стартира във Варна

Община Варна подкрепя проект за обучение по киберсигурност „Рицари в киберпространството", в сътрудничество с Варненския свободен университет "Черноризец Храбър“. Предвижда се чрез него да бъдат обучени 180 студенти, преподаватели, психолози и учители от учебни заведения от морската столица, които работят пряко с деца и младежи в онлайн среда. Това ще стане от началото на новата учебна година, съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“.

Обучението започва на 12 септември 2023 г., от 10 ч. в залата на Младежкия дом във Варна.

Лекции и демонстрации ще имат водещите български експерти по киберсигурност. 

Целта  е да създаде образователна общност - с необходимите знания за разпознаване на киберрисковете, която разполага със средства за отговорно и ангажирано действие при киберинциденти. Проектът също така цели да обучи и помогне на учениците да са сигурни в онлайн средата. Знанието за механизмите на киберзащита, придобито от всички участници в образователния процес, ще допринесе за по-ефективна защита на младите поколения, които се обучават в училищата. Екипът на проекта смята, че наред с дигитализацията в образованието, е необходимо да се обърне сериозно внимание и на сигурността на ИТ системите.

2023 © Варна е

Кариерен форум в сферите ИТ и комуникации провеждат в галерия Графит

Събитието e в събота, 21 октомври
Кариерен форум в сферите ИТ и комуникации провеждат в галерия Графит

Форумът „Дни на кариерата в сектор „ИТ, Комуникации и Аутсорсинг“ ще се проведе на 21 октомври в галерия Графит в центъра на Варна. Събитието се организира за 14-и път от Jobtiger. Традиционният кариерен форум дава възможност на студенти, млади и опитни специалисти, които търсят кариерно развитие в областта на информационните технологии, телекомуникациите и аутсорсинга.

Галерия Графит, в която ще се проведе събитието, ще е място за лични срещи между търсещите професионално развитие и представители на компаниите - лидери в секторите ИТ, Комуникации и Аутсорсинг. Водещи компании от най-стабилните сектори ще предложат кариерни възможности за първа работа или стаж, и за хора с опит.

Агенция по заетостта, като институционален партньор на събитието, ще вземе участие със свой щанд за популяризиране на услугите си - актуални програми, мерки и свободни работни места.

2023 © Варна е