Мобилно меню

Иновативна компютърна зала откриват в Техническия Университет във Варна

Оборудваното пространство ще носи името "CSoft BrightLab" и ще бъде на разположение на преподавателите и студентите от специалност "Софтуерни и Интернет Технологии"
Иновативна компютърна зала откриват в Техническия Университет във Варна
627

Иновативно компютърно пространство ще бъде открито съвсем скоро в зала 611 на Техническия университет във Варна. В момента текат довършителните работи по проекта. Изцяло обновена ще е не само залата, но и прилежащото към нея пространство.

Модерната компютърна зала ще бъде наречена "CSoft BrightLab", съобщават от пресцентъра на университета. Тя ще бъде използвана от преподавателите и студентите от специалност "Софтуерни и Интернет Технологии". Целта на инициативата е да провокира въвеждането и използването на все по-иновативни и модерни форми на обучение, които да стимулират студентите да проявяват творчество, да работят в екип, да развиват и реализират пълноценно своя потенциал. 

Компютърната зала е дарение към университета от компанията CSoft, която цели да модернизира обучението на бъдещите специалисти в областта на информационните технологии, за да са те по-подготвени за актуалните нужди на пазара на труда.

В рамките на своето безвъзмездно дарение CSoft е финансирала цялостното преустройство на помещението, като са обособени две зони:

  • Учебна зона с 16+1 работни места
  • Зона за групови занимания с 8 места

В иновативната зала "CSoft BrightLab" е изградена мрежа с надеждна гигабитова свързаност, като за всяко от работните места е доставена и инсталирана съвременна компютърна конфигурация. Към обособеното преподавателското място и в зоната за екипна работа са осигурени два допълнителни дисплея за споделяне и презентиране на учебна информация.

Дарението е израз на благодарността на компанията към Университета, за всички негови възпитаници, които през годините са намерили професионална реализация в CSoft. Според дарителите, кадрите на ТУ - Варна са една много съществена част от екипа на компанията, реализирал успешно множество отговорни ИТ проекти в областта на банковия софтуер.

2023 © Варна е

Кариерен форум в сферите ИТ и комуникации провеждат в галерия Графит

Събитието e в събота, 21 октомври
Кариерен форум в сферите ИТ и комуникации провеждат в галерия Графит

Форумът „Дни на кариерата в сектор „ИТ, Комуникации и Аутсорсинг“ ще се проведе на 21 октомври в галерия Графит в центъра на Варна. Събитието се организира за 14-и път от Jobtiger. Традиционният кариерен форум дава възможност на студенти, млади и опитни специалисти, които търсят кариерно развитие в областта на информационните технологии, телекомуникациите и аутсорсинга.

Галерия Графит, в която ще се проведе събитието, ще е място за лични срещи между търсещите професионално развитие и представители на компаниите - лидери в секторите ИТ, Комуникации и Аутсорсинг. Водещи компании от най-стабилните сектори ще предложат кариерни възможности за първа работа или стаж, и за хора с опит.

Агенция по заетостта, като институционален партньор на събитието, ще вземе участие със свой щанд за популяризиране на услугите си - актуални програми, мерки и свободни работни места.

2023 © Варна е