Мобилно меню

Иновативна компютърна зала откриват в Техническия Университет във Варна

Оборудваното пространство ще носи името "CSoft BrightLab" и ще бъде на разположение на преподавателите и студентите от специалност "Софтуерни и Интернет Технологии"
Иновативна компютърна зала откриват в Техническия Университет във Варна
195

Иновативно компютърно пространство ще бъде открито съвсем скоро в зала 611 на Техническия университет във Варна. В момента текат довършителните работи по проекта. Изцяло обновена ще е не само залата, но и прилежащото към нея пространство.

Модерната компютърна зала ще бъде наречена "CSoft BrightLab", съобщават от пресцентъра на университета. Тя ще бъде използвана от преподавателите и студентите от специалност "Софтуерни и Интернет Технологии". Целта на инициативата е да провокира въвеждането и използването на все по-иновативни и модерни форми на обучение, които да стимулират студентите да проявяват творчество, да работят в екип, да развиват и реализират пълноценно своя потенциал. 

Компютърната зала е дарение към университета от компанията CSoft, която цели да модернизира обучението на бъдещите специалисти в областта на информационните технологии, за да са те по-подготвени за актуалните нужди на пазара на труда.

В рамките на своето безвъзмездно дарение CSoft е финансирала цялостното преустройство на помещението, като са обособени две зони:

  • Учебна зона с 16+1 работни места
  • Зона за групови занимания с 8 места

В иновативната зала "CSoft BrightLab" е изградена мрежа с надеждна гигабитова свързаност, като за всяко от работните места е доставена и инсталирана съвременна компютърна конфигурация. Към обособеното преподавателското място и в зоната за екипна работа са осигурени два допълнителни дисплея за споделяне и презентиране на учебна информация.

Дарението е израз на благодарността на компанията към Университета, за всички негови възпитаници, които през годините са намерили професионална реализация в CSoft. Според дарителите, кадрите на ТУ - Варна са една много съществена част от екипа на компанията, реализирал успешно множество отговорни ИТ проекти в областта на банковия софтуер.

2023 © Варна е

Стартираха номинациите за “Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България”

От 20 до 31 март за място в индекса може да бъдат номинирани специалисти с различна експертиза и опит, чиято дейност има важен принос за развитието на сектора в България
Стартираха номинациите за “Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България”
100

Започнаха номинациите за тазгодишното издание на индекса “Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България”, иницииран от Career Show. От 20 до 31 март всеки може да номинира личностите, които имат принос за развитието на ИТ индустрията у нас.

“Всяка година сред номинираните за “Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България” виждаме специалисти с впечатляващи постижения - плод на неуморен труд, иновативно мислене и непоколебима вяра в потенциала на българския ИТ сектор. Техните успехи са ясен индикатор за все по-категоричното място на България на международната ИТ сцена. Именно това ни насърчава да организираме ежегодно тази инициатива, за да дадем гласност на добрите примери в индустрията и да поощрим практиките, които допринасят за нейното развитие”, споделя Симона Харизанова, съосновател на Career Show.

За място в индекса може да бъдат номинирани ИТ специалисти с различна експертиза и опит, чиято дейност е принос за развитието на ИТ сектора в България.

  • CEO на технологична компания
  • Технически директори
  • Основатели на ИТ стартъпи
  • Лектори
  • Обучители
  • Тийм лидери
  • ИТ иноватори/инфлуенсъри
  • ИТ професионалисти

Всеки желаещ може да даде своите предложения за вдъхновяващи ИТ личности до 31 март на careershow.bg.

След приключване на номинациите, следва период на публично гласуване, в който всеки ще може да подкрепи своите фаворити. Класираните в индекса “Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България” за 2023 ще бъдат обявени на 25 април.

Непосредствено след обявяване на класиралите се в индекса, организаторите канят всички с интерес към ИТ сферата на Career Show Tech 2023. Събитието ще се проведе онлайн на 18 и 19 май. Участието в събитието е безплатно след задължителна регистрация.

2023 © Варна е