Мобилно меню

Кариерен форум в сферите ИТ и комуникации провеждат в галерия Графит

Събитието e в събота, 21 октомври
Кариерен форум в сферите ИТ и комуникации провеждат в галерия Графит

Форумът „Дни на кариерата в сектор „ИТ, Комуникации и Аутсорсинг“ ще се проведе на 21 октомври в галерия Графит в центъра на Варна. Събитието се организира за 14-и път от Jobtiger. Традиционният кариерен форум дава възможност на студенти, млади и опитни специалисти, които търсят кариерно развитие в областта на информационните технологии, телекомуникациите и аутсорсинга.

Галерия Графит, в която ще се проведе събитието, ще е място за лични срещи между търсещите професионално развитие и представители на компаниите - лидери в секторите ИТ, Комуникации и Аутсорсинг. Водещи компании от най-стабилните сектори ще предложат кариерни възможности за първа работа или стаж, и за хора с опит.

Агенция по заетостта, като институционален партньор на събитието, ще вземе участие със свой щанд за популяризиране на услугите си - актуални програми, мерки и свободни работни места.

2023 © Варна е

Безплатни семинари за 3D моделиране се провеждат във Варна на 6 и 7 октомври

Инициативата е насочена към ученици, студенти и млади професионалисти в сферата
Безплатни семинари за 3D моделиране се провеждат във Варна на 6 и 7 октомври

На 6 и 7 октомври ще се проведат безплатни семинара за младежи на тема 3D моделиране – видове и постпродукция. Инициативата е част от Европейската седмица на програмирането (EU Code Week) и е насочена към ученици, студенти и млади професионалисти във Варна, които искат да навлязат в света на триизмерното моделиране. 

Обученията ще запознаят участниците с базовите функции на едни от най-популярните софтуери за създаване на реалистични визуализации и ефекти – Autodesk 3Ds Max, V-Ray и Adobe Photoshop. Събитието е възможност за активно ангажиране в работния процес и добиване на практически опит при работа с конкретни задачи в 3D пространства.

Гост-лектор на семинара е арх. Тенчо Терзиев, преподавател в Университет по архитектура, строителство и геодезия – гр. София в дисциплината „Компютърни технологии в архитектурата“ към специалност „Архитектура“. Арх. Терзиев има 7-годишен професионален опит в архитектурните визуализации. Специализирал е в Сан Дона ди Пиаве, Италия. В ежедневната си работа комуникира с едни от най-големите архитектурни бюра в света – AECOM, ATKINS, Broadway Malyan, CallisonRTKL, Foster+Partners, Gensler, Santiago Calatrava Architects & Engineers, Santiago Calatrava и др.

Семинарът „3D моделиране – видове и постпродукция” отворен за всички желаещи на възраст 16-26 г., а единственото изискване е наличието на собствен мобилен компютър и инсталирани предварително програми. Всички включили се в обучението ще получат сертификат за участие в международната инициатива.

Записването за семинара е отворено до 6 октомври 2023 г. Формуляр за записване: https://forms.gle/LKkooFHaUHbBb4Nj7

При въпроси: team@amorpha.org.

Организатор на инициативата е Младежка фондация „Аморфа“. Работилницата се осъществява като част от инициативата „Запознайте се и програмирайте“ (Meet and Code), популяризираща науката и технологиите като част от Европейската седмица на програмирането (EU Code Week). Зад инициативата стоят SAP – една от водещите софтуерни компании в света, Haus des Stiftens gGmbH – германско социално предприятие, и партньорските организации на TechSoup Европа – мащабна международна платформа, подпомагаща гражданските организации с технологии.

2023 © Варна е
Още по темата: Аморфа Варна 3D Семинар
Още по темата: Аморфа Варна 3D Семинар