Мобилно меню

Официално бе открит първия "ИКТ Кът" в Икономически университет - Варна

ИКТ Клъстер - Варна беше отличен като стратегически партньор на университета
Официално бе открит първия "ИКТ Кът" в Икономически университет - Варна

Официално бе открит първия "ИКТ Кът" (ICT Corner) в Икономически университет - Варна.

ИКТ Клъстер - Варна беше отличен като стратегически партньор на университета. Това се случва след близо година усилена работа по изграждане на концепция, подготовка и изработка, уточниха от ръководството на клъстера. Проф. д-р Евгени Станимиров– ректор на ИУ – Варна и Емил Цанков – председател на Управителния съвет на ИКТ - Клъстер Варна прерязаха лентата пред комуникативния кът за студентите.

За ИКТ Клъстер - Варна това е знаков момент и категоричен успех по пътя им за осъществяване на основната мисия да: 

  • създават възможности
  • изграждат таланти
  • реализират потенциала на региона

"ИКТ Кът" е място, с няколко важни предназначения. Основното е да изгражда връзки - между студентите, преподавателите и бизнеса, както и да подпомогне активното участие на бизнеса в образованието като:  

  1. Публикува се информация за стажове, стипендии и теми за реални проекти с ментори-професионалисти.  
  2. Споделят се съвместни инициативи между бизнеса и университета, насочени към поднасяне на актуална бизнес информация. 
  3. Подпомагат активно бизнес стартъп екосистемата в града.  

Друго предназначение е да ни информира, за да знаем какво се случва и какви са постиженията на местно ниво. Много от ИТ фирмите работят за глобалния пазар и информацията за това какво правят е много оскъдна на местно ниво. Правят се неща със световна значимост, за които, за съжаление не знаем в града в който се правят. 

От ИКТ Клъстер - Варна вярват, че ще могат да мотивират повече млади хора да бъдат активни в образованието и да се включват активно в изграждането на Варна, като предпочитана дестинация за живеене и работа и заедно да реализираме потенциала на региона. 

ИКТ Клъстер – Варна се увеличи с още двама пълноправни членове, с които  общият брой членове на Сдружението вече наброява 43, от които 27 са пълноправни и 16 асоциирани. В това число са 25 компании, 6 университета, 6 неправителствени организации и 6 гимназии.

2022 © Варна е / източник: ИКТ Клъстер - Варна

Кариерен форум в сферите ИТ и комуникации провеждат в галерия Графит

Събитието e в събота, 21 октомври
Кариерен форум в сферите ИТ и комуникации провеждат в галерия Графит

Форумът „Дни на кариерата в сектор „ИТ, Комуникации и Аутсорсинг“ ще се проведе на 21 октомври в галерия Графит в центъра на Варна. Събитието се организира за 14-и път от Jobtiger. Традиционният кариерен форум дава възможност на студенти, млади и опитни специалисти, които търсят кариерно развитие в областта на информационните технологии, телекомуникациите и аутсорсинга.

Галерия Графит, в която ще се проведе събитието, ще е място за лични срещи между търсещите професионално развитие и представители на компаниите - лидери в секторите ИТ, Комуникации и Аутсорсинг. Водещи компании от най-стабилните сектори ще предложат кариерни възможности за първа работа или стаж, и за хора с опит.

Агенция по заетостта, като институционален партньор на събитието, ще вземе участие със свой щанд за популяризиране на услугите си - актуални програми, мерки и свободни работни места.

2023 © Варна е