Мобилно меню

Представители на глобалната платформа за иновации пристигнаха във Варна

Те обсъдиха възможностите за съвместна работа с кмета на морската столица Иван Портних и министъра на иновациите и растежа Милена Стойчева
Представители на глобалната платформа за иновации пристигнаха във Варна

Кметът на Варна Иван Портних и министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева проведоха работна среща с представители на глобалната платформа за иновации и световен лидер в подкрепата на стартъпи и стратегически партньорства по модела на "отворена иновация" Plug and Play.

На разговорите присъства и Франк Кванте, главен изпълнителен директор на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД . На работната бяха обсъдени възможностите за бъдещи партньорства с община Варна и бизнеса в региона.

През месец юли Мария Габриел обяви, че първият офис на компанията за Югоизточна Европа ще бъде в България.

Plug and Play е глобална платформа за иновации, целяща да свърже инвеститори на ранен етап, стартъпи и най-големите корпорации в света в подкрепа на иновативни предприемачески идеи. Инвестициите в хората и техните идеи е мотото на Plug and Play.

Сред компаниите, на които Plug and Play са ранен инвеститор, са Google, PayPal и Dropbox.

2023 © Варна е

Кариерен форум в сферите ИТ и комуникации провеждат в галерия Графит

Събитието e в събота, 21 октомври
Кариерен форум в сферите ИТ и комуникации провеждат в галерия Графит

Форумът „Дни на кариерата в сектор „ИТ, Комуникации и Аутсорсинг“ ще се проведе на 21 октомври в галерия Графит в центъра на Варна. Събитието се организира за 14-и път от Jobtiger. Традиционният кариерен форум дава възможност на студенти, млади и опитни специалисти, които търсят кариерно развитие в областта на информационните технологии, телекомуникациите и аутсорсинга.

Галерия Графит, в която ще се проведе събитието, ще е място за лични срещи между търсещите професионално развитие и представители на компаниите - лидери в секторите ИТ, Комуникации и Аутсорсинг. Водещи компании от най-стабилните сектори ще предложат кариерни възможности за първа работа или стаж, и за хора с опит.

Агенция по заетостта, като институционален партньор на събитието, ще вземе участие със свой щанд за популяризиране на услугите си - актуални програми, мерки и свободни работни места.

2023 © Варна е