Мобилно меню

Представители на глобалната платформа за иновации пристигнаха във Варна

Те обсъдиха възможностите за съвместна работа с кмета на морската столица Иван Портних и министъра на иновациите и растежа Милена Стойчева
Представители на глобалната платформа за иновации пристигнаха във Варна

Кметът на Варна Иван Портних и министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева проведоха работна среща с представители на глобалната платформа за иновации и световен лидер в подкрепата на стартъпи и стратегически партньорства по модела на "отворена иновация" Plug and Play.

На разговорите присъства и Франк Кванте, главен изпълнителен директор на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД . На работната бяха обсъдени възможностите за бъдещи партньорства с община Варна и бизнеса в региона.

През месец юли Мария Габриел обяви, че първият офис на компанията за Югоизточна Европа ще бъде в България.

Plug and Play е глобална платформа за иновации, целяща да свърже инвеститори на ранен етап, стартъпи и най-големите корпорации в света в подкрепа на иновативни предприемачески идеи. Инвестициите в хората и техните идеи е мотото на Plug and Play.

Сред компаниите, на които Plug and Play са ранен инвеститор, са Google, PayPal и Dropbox.

2023 © Варна е

Електрически картинг и велосипед представиха на изложението "Техно Старт"

По време на форума бяха представени демонстрации на различни интерактивни игри, програмиране на роботи, технологии за 3D принтиране и др.
Електрически картинг и велосипед представиха на изложението "Техно Старт"

При огромен интерес премина първото издание на изложението "Техно Старт", което се организира от ИКТ Клъстер - Варна, с финансовата подкрепа на Община Варна.

"В първия ден от новата учебна година деца и младежи имаха възможност да се запознаят с различни възможности за обучение, развитие и кариера в сферата на информационните технологии и иновациите", обясни Николай Петканов, представител на организаторите. 

Изложението беше посетено и от кмета на Варна Иван Портних, който се запозна с дейността на различни технологични компании, школи, училища и работилници, включени в първото издание на "Техно Старт".

На място бяха представени демонстрации на различни интерактивни игри, програмиране на роботи, технологии за 3D принтиране, както и новите модели на електрически картинг и велосипед - проектирани и произведени от варненски компании. Много експерти от различни области - програмисти, дизайнери, маркетолози, обясняваха и насочваха младежите как да развият своите интереси и да изберат подходящо образование.  

"Инициативата е прекрасна, затова сме готови заедно с нашите партньори от ИКТ Клъстер Варна да подготвим следващо издание, което да бъде още по-мащабно и интересно", коментира кметът Иван Портних.

2023 © Варна е / снимки: Пресцентър Община Варна, ИКТ Клъстер Варна