Мобилно меню

СУ “Пейо Кр. Яворов” се присъедини към ИКТ Клъстер – Варна

Домакин на срещата беше Технически университет – Варна
СУ “Пейо Кр. Яворов” се присъедини към ИКТ Клъстер – Варна
856

На поредното си заседание на 9 март в редиците на ИКТ Клъстер – Варна, като асоцииран член беше приета още една организация – СУ “Пейо Кр. Яворов”. Така общият брой членове на Сдружението вече наброява 46.  Домакин на срещата беше Технически университет – Варна.

Работни групи “Образование”, “Бизнес екосистема и колаборации", представиха свършеното до момента и планираното по отношение на ИТ инициативи в рамките на следващите няколко месеца.

Работна група “Бранд на ИКТ Клъстер – Варна” представи финална версия на проект за изграждане на уютното високотехнологично споделено пространство в ТУ - Варна, наречено ICT Collaboration space, както и предложения за брандирани награди за предстоящите състезания и олимпиади, както и асортимент за различни категории.

Членовете на ИКТ Клъстер - Варна за пореден път изразиха убеждението си да работят за реализиране на основната си цел да мотивират повече млади хора да бъдат активни в образованието и да се включат дейно в изграждането на позитивния облик на Варна, за да се утвърди град Варна, като предпочитана дестинация за живеене и работа и успешно и устойчиво реализиране на потенциала на региона.

Председателят на УС към ИКТ Клъстер – Варна обобщи стратегическите теми, върху които е фокусиран Клъстерът и отбеляза напредъка по основните приоритети. Срещата завърши с традиционния коктейл и общуване в неформална обстановка.

2023 © Варна е

Кариерен форум в сферите ИТ и комуникации провеждат в галерия Графит

Събитието e в събота, 21 октомври
Кариерен форум в сферите ИТ и комуникации провеждат в галерия Графит

Форумът „Дни на кариерата в сектор „ИТ, Комуникации и Аутсорсинг“ ще се проведе на 21 октомври в галерия Графит в центъра на Варна. Събитието се организира за 14-и път от Jobtiger. Традиционният кариерен форум дава възможност на студенти, млади и опитни специалисти, които търсят кариерно развитие в областта на информационните технологии, телекомуникациите и аутсорсинга.

Галерия Графит, в която ще се проведе събитието, ще е място за лични срещи между търсещите професионално развитие и представители на компаниите - лидери в секторите ИТ, Комуникации и Аутсорсинг. Водещи компании от най-стабилните сектори ще предложат кариерни възможности за първа работа или стаж, и за хора с опит.

Агенция по заетостта, като институционален партньор на събитието, ще вземе участие със свой щанд за популяризиране на услугите си - актуални програми, мерки и свободни работни места.

2023 © Варна е