Мобилно меню

СУ “Пейо Кр. Яворов” се присъедини към ИКТ Клъстер – Варна

Домакин на срещата беше Технически университет – Варна
СУ “Пейо Кр. Яворов” се присъедини към ИКТ Клъстер – Варна
504

На поредното си заседание на 9 март в редиците на ИКТ Клъстер – Варна, като асоцииран член беше приета още една организация – СУ “Пейо Кр. Яворов”. Така общият брой членове на Сдружението вече наброява 46.  Домакин на срещата беше Технически университет – Варна.

Работни групи “Образование”, “Бизнес екосистема и колаборации", представиха свършеното до момента и планираното по отношение на ИТ инициативи в рамките на следващите няколко месеца.

Работна група “Бранд на ИКТ Клъстер – Варна” представи финална версия на проект за изграждане на уютното високотехнологично споделено пространство в ТУ - Варна, наречено ICT Collaboration space, както и предложения за брандирани награди за предстоящите състезания и олимпиади, както и асортимент за различни категории.

Членовете на ИКТ Клъстер - Варна за пореден път изразиха убеждението си да работят за реализиране на основната си цел да мотивират повече млади хора да бъдат активни в образованието и да се включат дейно в изграждането на позитивния облик на Варна, за да се утвърди град Варна, като предпочитана дестинация за живеене и работа и успешно и устойчиво реализиране на потенциала на региона.

Председателят на УС към ИКТ Клъстер – Варна обобщи стратегическите теми, върху които е фокусиран Клъстерът и отбеляза напредъка по основните приоритети. Срещата завърши с традиционния коктейл и общуване в неформална обстановка.

2023 © Варна е

Стартираха номинациите за “Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България”

От 20 до 31 март за място в индекса може да бъдат номинирани специалисти с различна експертиза и опит, чиято дейност има важен принос за развитието на сектора в България
Стартираха номинациите за “Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България”
100

Започнаха номинациите за тазгодишното издание на индекса “Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България”, иницииран от Career Show. От 20 до 31 март всеки може да номинира личностите, които имат принос за развитието на ИТ индустрията у нас.

“Всяка година сред номинираните за “Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България” виждаме специалисти с впечатляващи постижения - плод на неуморен труд, иновативно мислене и непоколебима вяра в потенциала на българския ИТ сектор. Техните успехи са ясен индикатор за все по-категоричното място на България на международната ИТ сцена. Именно това ни насърчава да организираме ежегодно тази инициатива, за да дадем гласност на добрите примери в индустрията и да поощрим практиките, които допринасят за нейното развитие”, споделя Симона Харизанова, съосновател на Career Show.

За място в индекса може да бъдат номинирани ИТ специалисти с различна експертиза и опит, чиято дейност е принос за развитието на ИТ сектора в България.

  • CEO на технологична компания
  • Технически директори
  • Основатели на ИТ стартъпи
  • Лектори
  • Обучители
  • Тийм лидери
  • ИТ иноватори/инфлуенсъри
  • ИТ професионалисти

Всеки желаещ може да даде своите предложения за вдъхновяващи ИТ личности до 31 март на careershow.bg.

След приключване на номинациите, следва период на публично гласуване, в който всеки ще може да подкрепи своите фаворити. Класираните в индекса “Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България” за 2023 ще бъдат обявени на 25 април.

Непосредствено след обявяване на класиралите се в индекса, организаторите канят всички с интерес към ИТ сферата на Career Show Tech 2023. Събитието ще се проведе онлайн на 18 и 19 май. Участието в събитието е безплатно след задължителна регистрация.

2023 © Варна е