Мобилно меню

Технологиите, които определят бъдещето, обсъдиха на форум във Варна

В събитието, част от кампанията "Hello Varna! Hello World!", взеха участие кметът Иван Портних и министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева
Технологиите, които определят бъдещето, обсъдиха на форум във Варна

Кръгла маса на тема „Технологиите, които определят бъдещето на дигиталната трансформация“, част от кампанията "Hello Varna! Hello World!" на DXC Technology България, събра международни и български топ експерти от IT-сектора, представители на академичните среди и на бизнеса. Сред гостите на събитието бяха кметът на Варна Иван Портних и министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева.

Кампанията "Hello Varna! Hello World! има за цел да насърчи местните таланти, да стимулира цифровия напредък и да допринесе за растежа на общността. Чрез партньорства и съвместни проекти ние вярваме в създаването на безкрайни възможности и превръщането на Варна във водещ център на технологиите и иновациите, заявяват от компанията.

В словото си пред участниците в кметът Иван Портних припомни, че като град на знанието, с 6 университета и над 30 000 студенти, Варна все по-активно привлича бизнес, свързан с високите технологии. Доказателство за това е и фактът, че DXC Technology България избра Варна за място, в което да успешно развива своя бизнес, отваря нови работни места, каза Иван Портних.

България е на трето място в Югоизточна Европа по брой стартъпи, както и на второ място по привлекателност за отваряне на офиси за такива, каза министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева. Тя подчерта, че една от основните цели на министерството е да бъде ребрандирана страната ни като място за иновации, където се създават продукти и услуги с висока добавена стойност. По думите на й, основната задача на министерството е привличането на сериозни инвеститори, като в това отношение DXC Technology е много добър пример, защото компанията си взаимодейства със стартъпи в развиването на последното ниво технологии.

По време на дискусията бяха обсъждани и теми за разгръщането на потенциала на "анализа на големи данни (Big data analytics) и развитието на изкуствения интелект, както и сигурното използване на новите технологии в защитена кибер среда.

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър Община Варна

Кариерен форум в сферите ИТ и комуникации провеждат в галерия Графит

Събитието e в събота, 21 октомври
Кариерен форум в сферите ИТ и комуникации провеждат в галерия Графит

Форумът „Дни на кариерата в сектор „ИТ, Комуникации и Аутсорсинг“ ще се проведе на 21 октомври в галерия Графит в центъра на Варна. Събитието се организира за 14-и път от Jobtiger. Традиционният кариерен форум дава възможност на студенти, млади и опитни специалисти, които търсят кариерно развитие в областта на информационните технологии, телекомуникациите и аутсорсинга.

Галерия Графит, в която ще се проведе събитието, ще е място за лични срещи между търсещите професионално развитие и представители на компаниите - лидери в секторите ИТ, Комуникации и Аутсорсинг. Водещи компании от най-стабилните сектори ще предложат кариерни възможности за първа работа или стаж, и за хора с опит.

Агенция по заетостта, като институционален партньор на събитието, ще вземе участие със свой щанд за популяризиране на услугите си - актуални програми, мерки и свободни работни места.

2023 © Варна е