Мобилно меню

75 години от основаването си чества Летище Варна

Оттогава до днес на Аеропорта в морската столица са обслужени 62,4 милиона пътници
75 години от основаването си чества Летище Варна
77

Летище Варна чества 75 години от основаването си. На 09 май 1948 г. е извършено първото кацане на пътнически самолет на летището, след неговото откриване, като полетът траел два часа и половина, разказват от Летище Варна в профила си в социалните мрежи и споделят архивни снимки от началото. Оттогава до днес на Аеропорта в морската столица са обслужени 62,4 милиона пътници. 

Празника на Летище Варна честити и министърът на туризма Илин Димитров.

"Пътувам много и с ръка на сърцето ще кажа, че имаме едно прекрасно летище! Поздравления към мениджмънта и служителите! Много добър пример сте!"

Илин Димитров отбеляза също, че без отлична свързаност с ключови дестинации няма как да имаме успешен туризъм.

Както ВАРНА Е ви информира, Летище Варна откри летния сезон на 9 май, като посрещна първия чартър от Люксембург. До средата на май се очакват първите полети от Германия, а до края на месеца ще започнат да пристигат и първите чартъри от Германия.

Две нови авиокомпании ще обслужват чартъри до Летище Варна от Тел Авив и от Копенхаген. За първи път през 2023 година ще се изпълняват и директни полети до морската ни столица от Карлови Вари в Чехия.

2023 © Варна е

Туристически информационен център отново заработи в курорта Св. Св. Константин и Елена

Разположен е в комплекс "Приморски" в центъра на курорта и работи без почивен ден
Туристически информационен център отново заработи в курорта Св. Св. Константин и Елена
13

За десета поредна година през активния туристически сезон Община Варна открива туристически информационен център в курортния комплекс "Св. Св. Константин и Елена". Той заработи на 1 юни. Разположен е в центъра на курорта, в приземната част на комплекс "Приморски".

В него туристите ще могат да получават подробна информация за музеи и храмове, природни забележителности, паметници на културата и архитектурата, за културния календар на Община Варна, за спортни събития и възможности за активен отдих. Гостите на курорта ще имат възможност да попитат и за най-удобните видове транспорт и комуникации, които да използват по време на престоя си. Ще получат информация също за местата за настаняване, изхранване и развлечения, в това число SPA-центрове и атракции на територията на курорта и общината.

Работното време на центъра е от 10 до 19 часа без почивен ден.

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър Община Варна