Мобилно меню

Илин Димитров откри "Ключа към успеха в туризма"

Министърът се включи в среща-дискусия по повод 60-годишнината от създаването на Колежа по туризъм към ИУ – Варна
Илин Димитров откри "Ключа към успеха в туризма"
72

Министърът на туризма Илин Димитров се включи в дискусия по темата "Ключът към успеха в туризма". Форумът беше организиран по повод 60-годишния юбилей  от създаването на Колежа по туризъм към ИУ – Варна. Инициативата постави началото на поредица от събития, обединени под названието "60 срещи с 60 успешни възпитаници на Колеж по туризъм – Варна".

Пред участниците във форума министър Илин Димитров изтъкна, че един от основните приоритети в работата му през втория мандат ще е точно подобряването на връзката между образованието и бизнеса в сферата, както ВАРНА Е ви информира.

Получи се интересна дискусия. Щастлив съм от активното включване в разговора на будните и интелигентни студенти, ученици и докторанти.

По време на форума бяха обсъдени също възможностите за кариерна реализация на студентите в туризма. Министър Илин Димитров представи и идеите си за по-качествена реклама, с която страната ни да бъде представена като привлекателна туристическа дестинация през цялата година. Димитров посочи и акцентите в стратегията си за развитие на сектора у нас и подчерта, че най-важен е стремежът съм устойчив туризъм на 4 сезона, който може да бъде постигнат с активно промотиране на алтернативните възможности за туризъм у нас като културно-историческият, събитийният, здравният, СПА и уелнес туризъм.

Няма да се уморя да повтарям, че добре обучените кадри са ключа към успеха

В края на своето гостуване в ИУ-Варна, министър Илин Димитров благодари на доц. Рафаилова и проф. Станимиров за поканата. "За мен беше чест и голямо признание да открия поредицата от срещи във връзка с годишнината на Колежа по туризъм", обобщи той.

2023 © Варна е / снимки: Пресцентър ИУ - Варна

Туристически информационен център отново заработи в курорта Св. Св. Константин и Елена

Разположен е в комплекс "Приморски" в центъра на курорта и работи без почивен ден
Туристически информационен център отново заработи в курорта Св. Св. Константин и Елена
13

За десета поредна година през активния туристически сезон Община Варна открива туристически информационен център в курортния комплекс "Св. Св. Константин и Елена". Той заработи на 1 юни. Разположен е в центъра на курорта, в приземната част на комплекс "Приморски".

В него туристите ще могат да получават подробна информация за музеи и храмове, природни забележителности, паметници на културата и архитектурата, за културния календар на Община Варна, за спортни събития и възможности за активен отдих. Гостите на курорта ще имат възможност да попитат и за най-удобните видове транспорт и комуникации, които да използват по време на престоя си. Ще получат информация също за местата за настаняване, изхранване и развлечения, в това число SPA-центрове и атракции на територията на курорта и общината.

Работното време на центъра е от 10 до 19 часа без почивен ден.

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър Община Варна